U subotu 8. svibnja, na blagdan Zaštite Blažene Djevice Marije nad Redom propovjednika, u Korčuli su s. Irena Lušo i s. Marta Turi obnovile privremene redovničke zavjete na godinu dana.

U prijepodnevnim je satima euharistijsko slavlje pred okupljenim sestrama i rodbinom predvodio fr. Josip Dolić OP. U propovijedi je istaknuo lik Marije koja nam svojom majčinskom zaštitom može biti zagovornica i uzor te naglasio njenu važnost kroz povijest spasenja. Nakon propovijedi s. Irena Lušo i s. Marta Turi u ruke vrhovne glavarice s. Jake Vuco obnovile su privremene redovničke zavjete na godinu dana.

Slavlje je nastavljeno zajedničkim objedom, nakon kojeg su članice novicijata prigodnim programom zahvalile dosadašnjoj učiteljici s. Mihaeli Viher. S. Barbara Bagudić, vrhovna tajnica, potom je pročitala dekret imenovanja novoj učiteljici novicijata s. Josipi Otahal. Časna majka zahvalila je objema na spremnosti služenja, istaknuvši kako svatko služi na svoj način i koristeći darove koji su mu povjereni, ali to ne čini za sebe ili za nekoga, nego za Boga te zaključila kako nitko od nas ne traži da nešto činimo na neki određeni način, nego da u okolnostima u kojima jesmo nastojimo uvijek učiniti ono što treba. Novu učiteljicu i povjerene joj odgajanice preporučila je svim sestrama u molitve.

Preporučamo