U Zagrebu se uvijek nešto događa. Oplakujemo pokojne, radujemo se novopridošlima, veselimo se jubilarkama, promoviramo nadobudne i njihove radove, čestitamo imendane i rođendane. Nije li takav život svakog pojedinca, naših svakodnevica?! Postoji, naime, vrijeme susreta, smijeha i radosti, kao i vrijeme rastanka, plača i tuge. Svi ovi događaji ujedno doprinose većem sestrinskom zajedništvu i iskazivanju toliko potrebne blizine i razumijevanja svakoj osobi. Takva nas zajednička obilježavanja još više povezuju i daju sigurnost prihvaćenosti i pripadnosti  jednoj obitelji – zajednici u koju nas je Gospodin pozvao. Ozračje topline i radosti stvara svaka onako kakvo i sama treba i očekuje.

U nedjelju 10. listopada proslavili smo u zajednici 60. obljetnicu redovništva s. Regini Vučić. Ona je zahvalna srca izrazila radost što pripada ovoj dominikanskoj obitelji, konkretno ovoj zajednici, gdje se osjeća voljena i prihvaćena i gdje ima prigode svakim danom rasti u svetosti.

Obilježili smo i dobrodošlicu s. Ivici Jolić, kojoj je, za vrijeme ručka, pročitan dekret. Ona je, naime, iz samostana braće dominikanaca u Maksimiru, premještena u naš samostan bl. Ozane. Zacaklila je i koja suza. Velika je to stvar što, nakon dugogodišnjeg rada u malim zajednicama, sestra može naći odmor, mir i dobrodošlicu u svojoj sestarskoj zajednici. S. Ivica je, naime, zadnjih 20 godina bila kod braće dominikanaca u Kontakovoj. Prije toga također kod dominikanaca u Splitu, pa u Gružu. I, evo je, napokon među svojim sestrama. Dobrodošla, draga s. Ivice, volimo vas i sretne smo što ste s nama!

Nešto ranije proslavili smo mnoge imendane i rođendane. s. Beati su za rođendan vrtićka djeca, u znak zahvalnosti, ispunila cijeli album svojim crtežima.

Velika je fešta bila  za 80. rođendan s. Tadeji.

Sva je imendanska i rođendanska slavlja zasladila s. Metoda izvrsnim tortama, a priora s. Katarina drugim domišljatim iznenađenjima. Pa tko ne bi poželio doći u zagrebačku zajednicu!

s. Slavka Sente

Preporučamo