Svečano i radosno uz pjesmu proslavili smo blagdan sv. Dominika u ponedjeljak 9. kolovoza 2021. u kapeli naših sestara dominikanki u Župi svetog Martina biskupa Virje.

Euharistiji i zajedničkoj molitvi nazočili su mnogobrojni župljani, virovski svećenik Marijan Kovačić, velečasni Mišel Kovačević te velečasni Davor Šumandl koji je predvodio misno slavlje. Posebno nas je razveselila svojim prisustvom časna majka sestara dominikanki Kongregacije Svetih anđela čuvara s. Jakica Vuco.

Pjevači crkvenog zbora uveličali su svetu misu pjesmama posvećenima svetom Dominiku uz orguljašku pratnju našeg dragog redovnika dominikanca Bonifacija Franje. Vođeni molitvom i pjesmama u zajedništvu  proslavili smo svetkovinu svetog Dominika uz lijepa sjećanja na sve sestre dominikanke koje su živjele i radile u našoj župi i oplemenile naše živote i srca svojom blagošću, veseljem i radom na što nas je u propovijedi podsjetio virovski sin, velečasni Davor Šumandl.

Zahvaljujemo našim časnim sestrama Josipi i Otiliji na njihovom doprinosu u našoj župi u ime svih župljana, a posebno vrhovnoj poglavarici sestara dominikanki Kongregacije Svetih anđela čuvara s. Jakica Vuco na velikoj podršci i zajedničkom veselju.

Radosni, puni veselja i lijepih sjećanja na zajedničke trenutke provedene u molitvi i pjesmi uz naše časne sestre nastavili smo zajedničko slavlje uz kušanje slanih i slatkih podravskih delicija koje su uz naše časne sestre s ljubavlju pripremile vrijedne župljanke.

Inače, 2021. je godina velikih jubileja vezanih uz Dominikanski red; 800-ta obljetnica smrti svetoga Dominika i dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve.  Posebno smo ponosni jer naše časne sestre dominikanke iduće godine slave 80 godina svog djelovanja u Virju na radost Bogu, Redu i narodu!

Zagovorom naših moćnih zaštitnika, svetog Dominika i svetog Martina  stavljamo naša srca na dar Božjoj Majci uz goruće želje za zajedništvom i Božjim blagoslovom koji daje spoznaju radosti i mira. Stoga od sveg srca čestitamo s. Josipi i s. Otiliji kao i svim redovnicama i redovnicima dominikanskog reda blagdan njihova zaštitnika, sv. Dominika.

Irena Tišljar

Preporučamo