Svečanim misnim slavljem proslavljeno je  40 godina djelovanja s. Fidelis i s. Pavle na splitskim Škrapama u župi Prečistog srca Marijina – Gospe Fatimske. Sestre su u samostan svete Katarine Sijenske došle studenom 1983.  Sestra Pavla je voditeljica velikog mješovitog i malog dječjeg zbora Biseri, te podučava djecu sviranju glasovira. S. Fidelis je podučavala djecu engleskom jeziku, dok danas pokriva više područja, od samostanske kuhinje do sakristije i rada s mladima.

Svečana sveta misa bila je prepuna naših župljana koji su došli našim sestrama reći hvala. Hvala za ljubav, hvala za služenje i da im dragi Bog daruje još mnogo godina u zdravlju za nove uspomene u našoj župi. Posebna radost bila je što je ovo slavlje svojim dolaskom uzveličala i časna sestra majka Jakica Vuco. Časnoj Majci je danas bio 55. rođendan pa smo joj kao zajednica vjernika od srca čestitali.

Naši župljani časnim sestrama slavljenicama  darovali su prigodni poklon, buket i kartu za hodočašće u Fatimu u proljeće 2024. godine. U ime cijele župne zajednice sestrama je uputila čestitku župljanka Dorja.

Draga naša s. Fidelis i s. Pavla,

Večeras želimo zahvaliti Gospodinu što nam je kroz vas pokazao primjer kako nositi Boga ljudima  i  dovoditi ljude Bogu. Hvala vam što ste svoj neumorni rad i čvrstu vjeru utkale u temelje naše župne zajednice i kroz 40 godina vašeg djelovanja u župi živjele geslo sestara dominikanki Kongregacije sv. Anđela Čuvara: “Bogu, Redu i narodu.

Preporučamo