U četvrtak, 19.10.2023., svetom misom, blagoslovom i zajedničkim druženjem obilježili smo Dan zahvalnosti za kruh i sve  plodove zemlje. Sv. misu je predslavio preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog  sjemeništa.  U svojoj zanimljivoj i interaktivnoj propovijedi preč Pavlaković je  djeci i odraslima približio značenje, simboliku i važnost samog kruha te naglasio da je kruh dar Božji prema kojem se treba odnositi s poštovanjem jer ga neki nemaju priliku jesti.

Vrtićke skupine uljepšale su misno slavlje pjevanjem. Skupina “Smješkići” uvela nas je u misno slavlje recitalom “Kruh za druge”, a skupina “Ribice” prinosila je darove na oltar i predmolila molitvu vjernika.

Nakon sv. mise, svećenik je blagoslovio sve pekarske proizvode, kolače i slastice koje su djeca i roditelji zajedno pripremali i donijeli u vrtić na druženje i čašćenje. Nakon ljetnih praznika ovakvih se druženja zažele i djeca, i roditelji, ali i svi djelatnici dječjeg vrtića pa je i ovo druženje bilo prilika za razgovor, zabavu i zbližavanje.

Zahvaljujemo Gospodinu na njegovim darovima i neka nas sve blagoslovi i čuva na našem putu.

Preporučamo