U srijedu, 27.9.2023., krenuli smo s djecom iz skupine “Ribice” i “Smješkići” u KD Vatroslava Lisinskog. Bio je lijep i sunčan dan pa smo se od našeg vrtića laganom šetnjom uputili do dvorane. Djeci je bio poseban doživljaj šetati kvartom i promatrati život izvan dječjeg vrtića.

Na dolasku u dvoranu dočekalo nas je ljubazno osoblje i djeca iz drugih dječjih vrtića i osnovnih škola. Neka djeca su se prvi puta susrela s tako velikom dvoranom pa su bila uzbuđena i radoznala. Sama predstava prikazuje violinisticu Martu koja traži inspiraciju za izvođenje skladbe Dore Pejačević. Tako ulazi u dvorac obitelji Pejačević u Našicama i tamo susreće djevojčicu Doru te potom njih dvije publiku zajedno odvode u njezin čarobni svijet glazbe.  U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, glumice su djeci na zanimljiv način dočarale glazbeno stvaralaštvo Dore Pejačević.

Djeca su se u vrtić vratila puna dojmova i oduševljena kako glazbenim instrumentima, tako i cjelokupnom predstavom. Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo još takvih događaja!

Preporučamo