• NOVOSTI

Sveti Dominik proslavljen u Virju

Misno slavlje je predslavio fra ivica Majić

I ove godine svečano i radosno u Gospodinu proslavili smo blagdan sv. Dominika u utorak, 8. kolovoza 2023. u kapeli sestara dominikanki u Župi svetog Martina biskupa Virje. Euharistiji i zajedničkoj molitvi nazočili su mnogobrojni župljani, virovski župnik Marijan Kovačić, don Ivica Sinanović i fra Ivan Majić koji je predvodio misno slavlje.

Uz orguljašku pratnju našeg župnika koji je skladno vodio župni zbor, pjevači su uveličali svetu misu pjesmama posvećenima svetom Dominiku i našoj Nebeskoj Majci. Svi zajedno vođeni molitvom i pjesmama proslavili smo svetkovinu svetog Dominika uz prisjećanje na sve časne sestre dominikanke koje su živjele i radile u našoj župi, te oplemenile naše živote i srca svojom blagošću, veseljem, radom i požrtvovnošću. Posebno nas se dojmila propovijed fra Ivana Majića koji se osvrnuo na povezanost dominikanaca i franjevaca tijekom povijesti, te na živote svetog Dominika i svetog Franje koji bi trebali biti uzor svim generacijama danas. Najveći dar koji smo nasljedovali je težnja da imamo čisto srce za molitvu Svete Krunice.

Zahvaljujemo našim časnim sestrama Josipi i Otiliji na njihovom doprinosu u našoj župi u ime svih župljana. Radosni, puni veselja i lijepih sjećanja na zajedničke trenutke provedene u molitvi i pjesmi uz naše časne sestre nastavili smo zajedničko slavlje uz kušanje slanih i slatkih podravskih delicija koje su uz časne sestre Josipu i Otiliju s ljubavlju pripremile vrijedne župljanke. Posebno smo ponosni jer naše časne sestre dominikanke slave 81 godinu svog djelovanja u Virju na radost Bogu, Redu i narodu!

Zagovorom naših moćnih zaštitnika, svetog Dominika i svetog Martina  stavljamo naša srca na dar Božjoj Majci uz goruće želje za zajedništvom i Božjim blagoslovom koji daje spoznaju radosti i mira.

Stoga od sveg srca čestitamo s. Josipi i s. Otiliji kao i svim redovnicama i redovnicima dominikanskog reda blagdan njihova zaštitnika, sv. Dominika.

 Irena Tišljar, pjevačica crkvenog zbora Župe svetog Martina biskupa Virje

Najnovije