Na dan sv. Katarine Aleksandrijske, zaštitnice teologa i filozofa, naši prvi članovi Dome okupili su se u svojim prostorima, u samostanu sestara dominikanki na Krugama, kako bi izabrali legitimno vodstvo Dome. Sastanak je započeo u 19:30, zazivom Duha Svetoga, nakon čega je duhovna asistentica, s. Ana Begić, još jednom mlade podsjetila na odgovornost u novim službama. Sastanku je prisustvovalo pet članova fizički te dvije članice putem Zooma. Prema Pravilniku dominikanskog pokreta mladih, duhovni asistenti nemaju aktivno i pasivno pravo glasa, već to pravo imaju samo punopravni članovi zajednice. Članovi se biraju na mandatno razdoblje od tri godine. Najprije se pristupilo glasanju za predstavnika/cu Dome. Mladi su dobili listiće obilježene pečatom loga dominikanske mladeži, na koje su pisali svoje glasove. Za valjanost izbora traži se natpolovična prisutnost članova zajednice, kao i natpolovična većina glasova.

Nakon triju krugova biranja, natpolovičnu većinu glasova za predstavnicu Dome dobila je članica Ivana Zvonković. Duhovna je asistentica pitala javno prihvaća li službu, na što je novoizabrana predstavnica odgovorila potvrdno. Nakon izbora predstavnice, birali smo tajnicu/ka Dome. Također, nakon trećega kruga izbora, za tajnicu Dome izabrana je članica Kristina Grubeša. Jednako je pitana za prihvaćanje službe, kao i predstavnica, na što smo dobili potvrdan odgovor. I na koncu, birao se blagajnik/ca Dome. Budući da je, nakon trećega kruga, najviše glasova dobilo dvoje članova, biralo se i četvrti krug. Za blagajnicu Dome izabrana je naša članica Marija Berisha, koja je također, na javni upit duhovne asistentice, prihvatila službu.

Nakon čestitanja novoizabranoj upravi Dome, nastavili smo razgovor o daljnjim perspektivama i mogućnostima rada. Međusobno su se podijelila zaduženja, te su naši članovi Matej i Monika prihvatili obvezu uređivanja Instagram stranice, kao i Facebook stranice. Petar je određen kao koordinator, vezano uz tehničku podršku oko snimanja pojedinih sadržaja i prijenosa uživo. Dogovoreno je da će se napraviti letci, koje će članovi rasporediti po svojim župama, fakultetima i školama, kako bi se na taj način što više mladih ljudi upoznalo s Domom. Duhovna je asistentica predložila da se sastanci na tjednoj razni održavaju putem online platformi, zbog obveza mladih i njihovih rasporeda, s čime su se i članovi složili. Prema statutu Dome, duhovna asistentica treba prisustvovati sastancima, ali bez aktivnoga i pasivnoga prava glasa. Službeni dio izbora i sastanka završili smo molitvom, te nastavili razgovor u neformalnome druženju. Još jednom od srca čestitamo našoj novoj upravi Dome. Neka ih u njihovu poslanju i radu prati zagovor sv. Oca Dominika i zaštita Blažene Djevice Marije:

Ivana Zvonković, predstavnica
Kristina Grubeša, tajnica
Marija Berisha, blagajnica

Zapisnik sastavila duhovna asistentica: s. Ana Begić
i tajnica Dome: Kristina Grubeša

Preporučamo