Na dan kada dominikanski Red slavi zaštitu Blažene Djevice Marije nad cijelim Redom, 8. svibnja, prve zavjete je položila s. Anđelina Radoš, a s. Marta Turi i s. Irena Lušo obnovile su zavjete na još godinu dana. Uoči proslave sestre su imale duhovnu obnovu koju je predvodio p. Anto Bobaš, koji je ujedno i predslavio sv. misu zavjetovanja uz koncelebraciju p. Marka Bobaša i p. Srećka Koralije. Uz sestre dominikanke, slavlju je prisustvovala i rodbina i prijatelji sestara zavjetovanica.

Ove je godine blagdan Marije Posrednice pao na četvrtu vazmenu nedjelju kada se slavi i nedjelja Dobrog Pastira koja je ujedno i dan molitve za zvanja u cijeloj Crkvi. Prigodno, jer smo i mi molili i zahvaljivali za zvanja koja su darovana Crkvi i našoj dominikanskoj zajednici.

P. Anto Bobaš je u svojoj nadahnutoj propovijedi govorio o tome kako svi danas nekog ili nešto pratimo, od društvenih mreža do uzora, ali je istaknuo da nam prvi uzor treba biti Krist, Dobri Pastir. Govorio je i o s. Anđelini koju pozna još od vremena kada ju je, kao djevojčicu s mnoštvom ukosnica u kosi, mama nedjeljom dovodila na sv. misu.

Časna majka s. Jaka Vuco se u svom govoru osvrnula na tu sliku i rekla kako ju to podsjeća na toliko biblijskih likova koje su majke i očevi donosili u hram, prikazivali Gospodinu. Zahvalila se sestrama, braći svećenicima i rodbini koji su došli da bi podijelili ovu radost s našom zajednicom.

 Neka sestre na daljnjem putu prati Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije, posrednice svih milosti. Neka ne zaborave riječ koju im je p. Anto uputio na samom kraju propovijedi: „hrabro!“ Neka hrabro kroče naprijed i ne daju se obeshrabriti poteškoćama ni preprekama. Neka drže pred očima vječnost, cilj koji im je i p. Anto naznačio u propovijedi. Jer sve što činimo, pa i zavjeti koje polažemo konačnu svrhu i svoj cilj imaju u vječnosti.

s. Barbara Bagudić

Preporučamo