U našemu vrtiću 27.02.2020. održan je duhovno-korizmeni susret za roditelje. Voditelj susreta je bio vlć. Dražen Radigović, župnik u Kašini i voditelj zajednice Dobri Pastir.

Osvrt na duhovnu obnovu napisala je mama Nikolina Augustinović

Razveselila sam se kad sam vidjela plakat da će korizmenu duhovnu obnovu voditi upravo vlč. Dražen Radigović.  Možda je razlog i taj što me je vlč. Dražen prvi “upoznao” s Isusom kad sam još bila srednjoškolka kad je bio kapelan župe Krista Kralja. S obzirom da sam već od prije upoznata sa predavanjem vlč. Dražena znala sam da će termin od sat vremena biti izazov. Jako je brzo vrijeme prošlo jer je uistinu predavanje bilo prožeto s mnoštvom primjera iz stvarnog života i na taj način se sve bolje zapamti. Bilo je puno započetih i otvorenih tema o kojima bi se moglo pričati satima. Ono što je mene osobno potaknulo je da zaista Bogu dajem više vremena. Umjesto TV-a, radia, mobitela, ostati u tišini i Gospodinu predati sve i dati mu svoje vrijeme. Samo tako će sve biti lakše kroz dan. Jako su mi ostale riječi kako se odnosimo jedni prema drugima i prema djeci. Životni tempo je takav da smo uvijek u nekim problemima i žurbi i ponekad se otresemo jedni na druge i na djecu ružnim riječima a to zaista boli i ostavlja posljedice za koje nismo ni svjesni. Trudit ću se ne reagirati odmah impulzivno i brojati u sebi da me prvi val bijesa prođe. Djeca gledaju u nas odrasle i u nama vide uzor i preuzimaju obrazac ponašanja. Zaboravljamo da nas oni vide i kad mislimo da nas ne vide. Ako nam LJUBAV prema bližnjemu bude više u mislima i djelima i naša djeca će se tako ponašati.

Vjerujem da nećemo čekati slijedeću korizmu da ponovno imamo priliku slušati ovakvo predavanje koje će nas potaknuti na pozitivne promjene u našim životima i obiteljima.

Preporučamo