U nedjelju 12. lipnja 2022. kad se na posebni način slavi Presveto Trojstvo, dječji zbor “Biseri” župe Prečistog Srca Marijina Gospe Fatimska sa splitskih Škrapa, održao je koncert iza večernje sv. Mise u 19:45 sati.  Za ovaj koncert izabrane su skladbe čiji su autori glazbe i teksta “bliski” ili su članovi dominikanskog Reda. Izvedeno je 9 skladbi pod ravnanjem neumorne voditeljice s. Pavle Negovec.

Dječiji zbor “Biseri” sastavljen je od predškolaca i osnovnoškolaca iz župe Gospe Fatimske na Škrapama. Njihova voditeljica je dominikanka s. Pavla koja u župi Gospe Fatimske na splitskim Škrapama djeluje od 1983. godine.  S. Pavla je crkvena glazbenica koja svoje znanje stečeno na Instituta za crkvenu glazbu KBF -a u Zagrebu i višedesetljetno glazbeno djelovanje ugrađuje u svakog svog malog “pjevača”. Ona ustrajno podučava, opominje, te usmjerava k pravoj ispravnoj, uzvišenoj, liturgijskoj glazbi djecu i župljane župe u kojoj djeluje.
Pripadnosti dominikanskom Redu i Kongregaciji svetih Anđela čuvara sestra dominikanki, od nje traže da uz glazbenu poduku koju neumorno vrši ostvari i svoj poziv “propovjednice” u okolini u kojoj živi. S. Pavla nastoji da pjesmom svjedoči svoju katoličku vjeru, i pripadnost dominikanskom Redu. Njegovanjem i izvođenjem crkvene glazbene baštine nastoji da se svi članovi zborova koje vodi duhovno obogate. Ujedno to duhovno bogatstvo, ljepotu, sklad, i harmoniju povezanu s presvetim Trojstvom nastoji prenijeti i na slušatelje. Želi da liturgijska glazba bude glazba slavljenja, glazba koja obogaćuje pojednica, glazba koja mu oplemenjuje duh i srce.
Osim dječjeg zbora s. Pavla vodi i mješoviti zbor župe Gospe Fatimke na Škrapama. Na splitskim Škrapama za prvu svetu Pričest glazbenom podukom i probama pjevanja, izvježbala je skoro četrdeset generacija prvopričesnika. Mnogi od tih prijašnjih prvopričesnika očevi su i majke današnjih članova dječjeg zbora “Biseri”.
Riječi župljanke Katice: “Predivno… riječima ne mogu opisati ljepotu doživljaja koji su nam podarili Biseri. Podsjetilo me i na našu djecu kad su bila mala… Bog vas sve blagoslovio i čuvali vas sve anđeli od .”
Srca su nam svima bila puna i radost je uistinu bila tako opipljiva večeras.
Hvala svakom djetetu za pjesmu i slavu Gospodinu. Neka im Gospodin uzvrati stostruko u životu koji je pred njima.
Petar Mrđen

Poslušajte koncert

Preporučamo