U petak, 3. 05., u popodnevnim satima najmlađi dio naše zajednice zaputio se iz Korčule prema Gospiću na Dvanaesti susret hrvatske katoličke mladeži. Nakon noćenja u Šibeniku kod sestara u Samostanu Gospe od Ružarija i jutarnje svete mise nastavljen je  put prema Gospiću. Zanimljivo, ovogodišnji susret je zakazan na prvu subotu mjeseca svibnja, kada se posebno moli za duhovna zvanja i stavljen je pod sigurnu Marijinu zaštitu.

Na Susretu su sestre i braća dominikanci, zajedno s većinom redovničkih zajednica prisutnih u Hrvatskoj, sudjelovali kao izlagači i promotori duhovnih zvanja. Na štandu sestara su se našle krunice koje su proteklih tjedana izrađivale te različiti materijali s geslom Reda, molitvama i citatima dominikanskih svetaca. Kod braće glavni su adut bile knjige tj. naslovi naklade Istina.

Ove godine okupilo se oko 10 000 mladih iz različitih podneblja Hrvatske. Neki su se po prvi puta susreli s našim sestrama i braćom uživo pa je ovo okupljanje, osim za zajedničko slavljenje Gospodina, bilo prilika i za sva njihova pitanja i pobliže upoznavanje s redom svetog Dominika.

Hvala organizatorima i volonterima na gostoprimstvu, trudu i susretljivosti. Hvala svim mladima, članovima DOME i pripadnicima dominikanskih župa, i znanim i novim licima koji su pristupili da nam se jave, na njihovoj srdačnosti, dijeljenju radosti i lijepim riječima. Kažu da je uistinu mlad onaj čovjek koji u srcu ima radost. U večernjim satima sestre su se vratile u Korčulu zahvalne Gospodinu i s molitvom da mladima u srcu sačuva mladost: radost života – život u Kristu.

Preporučamo