Skip to content

DJEČJI VRTIĆ BLAŽENA HOZANA ZAGREB

Najava predavanja za roditelje

Poštovani roditelji, povodom održavanja Dana medijske pismenosti od 2. do 8 svibnja 2022. organizirali smo za roditelje naših vrtića u Zagrebu i Šibeniku predavanje na temu: Kako biti odgovoran roditelj

Obavijest o upisu djece u vrtić 2022./2023.

Dječji vrtić Blažena Hozana Zagreb, Trg kardinala Franje Šepera 2 Obavijest o upisu djece rane i predškolske dobi u programe            predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023.   PODNOŠENJE

Proslava zaštitnice našega vrtića

Sretan Uskrs!

„Znamo da si doistine uskrsnuo, Božji Sine; Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan!   Sretan i blagoslovljen Uskrs ispunjen radošću i nadom žele Vam djeca, sestre dominikanke i svi djelatnici

Dječji radovi na temu Uskrsa

Održan stručni skup za odgojitelje u vjeri u vjerskim vrtićima

Dječji vrtić BLAŽENA HOZANA je privatni katolički vrtić čiji je osnivač Vrhovna uprava sestara Dominikanki Kongregacije Svetih Anđela Čuvara sa sjedištem u Korčuli.

Dječji vrtić djeluje  na dvije lokaciji,  u Zagrebu, Centralni objekt, na adresi, Trg kardinala Franje Šepera 2, i u Podružnici u Šibeniku, na adresi Velimira Škorpika 8.

Centralni objekt u Zagrebu, Trg kardinala Franje Šepera 2, odgojnu djelatnost obavlja  u šest odgojno-obrazovnih skupina:

  • 2 jasličke odgojne skupine
  • 4 vrtićke odgojne skupine

 

Podružnica u Šibeniku, Velimira Škorpika 8, odgojnu djelatnost obavlja  u četiri odgojno-obrazovne skupine:

  • 1 mješovita jaslička skupina
  • 3 mješovite vrtićke skupine

 

U Zagrebu  vrtić se nalazi  u sklopu samostana sestara dominikanki u zagrebačkom Trnju. Dominikanska karizma je služenje ISTINI, a istina se posreduje ljubavlju i uvažavanjem svakog čovjeka. Na osobit se način ona  ostvaruje u odgoju ljudske osobe, počevši od najranije dobi.

Sestre dominikanke su otvorile samostan u Trnju 1938., a sustavnim odgojem djece počele su se baviti od 1972.godine.
Iako se ispočetka odgojni rad odvijao u skromnim materijalnim uvjetima, sestre su svojom zauzetošću  djeci pružale ljubav i mogućnost cjelovitog rasta te na taj način nastojale roditeljima pružati pomoć u brizi za sigurnost i odgoj njihove djece.

Vrtić u Zagrebu od 1998. djeluje kao javna ustanova od kada je upisan u sudski registar.

Podružnica u  Šibeniku registrirana je u srpnju 2016. godine a vrtić je započeo s radom 01.rujna 2016. godine.