Skip to content

DJEČJI VRTIĆ BLAŽENA HOZANA ZAGREB

Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha proslavili smo u vrtiću u srijedu, 13. listopada. Uz molitvu, blagoslov i blagovanje kruha zahvalili smo Bogu na svim plodovima i darovima

Lutkarski kazališni mjuzikl

Za djecu vrtićkih skupina 12.10.2021. Produkcija Z izvela je interaktivni lutkarski kazališni mjuzikl „Mudra glava malog mrava.“ „Mali mrav se izgubio u travi i ne može pronaći put do svog

Nove upute HZJZ-a vezane za COVID19

Upute-za-sprječavanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-predškolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-škola-u-školskoj-godini-2021.-2022.

Naši “Anđeli” poletjeli su u nove životne pobjede

Utorak, 15.06.2021. zauvijek će ostati upisan u naša sjećanja, jer tada su se naši Anđeli predškolci svojoj završnom priredbom oprostili od svog Vrtića i njihovih predivnih odgajateljica Nikolete i s.

Škola rolanja

U suradnji s DSR Mali sportaši u vrtiću smo organizirali školu rolanja od 07. do 18.06.2021. Škola rolanja provodila se na terenu vrtića a pohađalo ju  je 16-ero djece iz

Poziv na roditeljski sastanak

Dječji vrtić Blažena Hozana Zagreb, Trg kardinala Franje Šepera 2 Tel: 01 6129 283 E-mail: vrtić.blazena.hozana@zg.t-com.hr     Poziv na roditeljski sastanak   Poštovani roditelji! Roditeljski sastanak za roditelje novoupisane

Dječji vrtić BLAŽENA HOZANA je privatni katolički vrtić čiji je osnivač Vrhovna uprava sestara Dominikanki Kongregacije Svetih Anđela Čuvara sa sjedištem u Korčuli.

Dječji vrtić djeluje  na dvije lokaciji,  u Zagrebu, Centralni objekt, na adresi, Trg kardinala Franje Šepera 2, i u Podružnici u Šibeniku, na adresi Velimira Škorpika 8.

Centralni objekt u Zagrebu, Trg kardinala Franje Šepera 2, odgojnu djelatnost obavlja  u šest odgojno-obrazovnih skupina:

  • 2 jasličke odgojne skupine
  • 4 vrtićke odgojne skupine

 

Podružnica u Šibeniku, Velimira Škorpika 8, odgojnu djelatnost obavlja  u četiri odgojno-obrazovne skupine:

  • 1 mješovita jaslička skupina
  • 3 mješovite vrtićke skupine

 

U Zagrebu  vrtić se nalazi  u sklopu samostana sestara dominikanki u zagrebačkom Trnju. Dominikanska karizma je služenje ISTINI, a istina se posreduje ljubavlju i uvažavanjem svakog čovjeka. Na osobit se način ona  ostvaruje u odgoju ljudske osobe, počevši od najranije dobi.

Sestre dominikanke su otvorile samostan u Trnju 1938., a sustavnim odgojem djece počele su se baviti od 1972.godine.
Iako se ispočetka odgojni rad odvijao u skromnim materijalnim uvjetima, sestre su svojom zauzetošću  djeci pružale ljubav i mogućnost cjelovitog rasta te na taj način nastojale roditeljima pružati pomoć u brizi za sigurnost i odgoj njihove djece.

Vrtić u Zagrebu od 1998. djeluje kao javna ustanova od kada je upisan u sudski registar.

Podružnica u  Šibeniku registrirana je u srpnju 2016. godine a vrtić je započeo s radom 01.rujna 2016. godine.