Proslavljen sv. Dominik u Šibeniku Ispis
Četvrtak, 10 Kolovoz 2017 14:52

2017-8-8-siNa svetkovinu sv. oca Dominika svečano euharistijsko slavlje u kapeli sestara dominikanki predvodio je biskup mons. Tomislav Rogić uz umirovljenog biskupa mons. Antu Ivasa i trinaest svećenika. Slavlju su se pridružile djelatnice i djeca iz vrtića. Biskup Rogić u homiliji je ocrtao lik sv. Dominika.

Više...
 
Blagoslov kipa sv. Dominika u crkvi Krista Kralja u Trnju Ispis
Srijeda, 09 Kolovoz 2017 15:08

2017-88-domzagOve je godine je na svetkovinu sv. Dominika, 08. 08. 2017., u župi Krista Kralja u Zagrebu, gdje se nalazi samostan bl. Hozane Kotorske sestara dominikanki, bilo osobito svečano. Pod euharistijskim slavljem koje je o svetkovini sv. Dominika predivno predvodio vlč. Milan Dančuo blagoslovljen je novi kip sv. Dominika koji je zamijenio stari i dotrajali kip sv. Dominika na ulazu u župnu crkvu. Kip je dar sestara Župi.

Više...
 
Proslavljena svetkovina sv. Dominika u Korčuli Ispis
Srijeda, 09 Kolovoz 2017 14:48

2017-8-9-dominikSvetkovina sv. Dominika u Korčuli je svečano proslavljena svetom misom koju je, uz sudjelovanje 15-ak svećenika, sestara i brojnih vjernika, predvodio fr. Zvonko Džankić, OP. Predvoditelj misnog slavlja u trodnevnoj je pripravi za svetkovinu pokušao sestrama i ostalim vjernicima približiti lik sv. Dominika. Prvog se dana zajedno s okupljenima pitao jesmo li još uvijek zaljubljeni, odnosno, imamo li još uvijek onaj prvi zanos za nasljedovanje sv. Dominika.

Više...
 
Sv. Dominik - tradicija koja živi i danas Ispis
Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 19:55

dominic stainedglassJednom davno, u jednoj dalekoj zemlji, u jednom dvorcu, plemićkim se roditeljima rodilo dijete. Obično dijete. Osim možda po snu koji je majka usnula prije njegova rođenja, o psu koji u zubima nosi baklju da zapali svijet. I možda po zvijezdi koja je zasjala na njegovu čelu prilikom krštenja. Obično dijete. Dominik.

Više...
 
Dominikova duhovnost kao poticaj braći i sestrama Ispis
Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 04:17

2017-8-7Meditacija u trodnevlju sv. Dominika - treći dan


U traganju za brzim i efikasnim riješenjima vlastitih problema (i to po mogućnosti bez puno muke), neminovno je da se čovjek nađe, između ostalog, i pred cijelom paletom ponude različitih duhovnosti. Danas se zbilja po pojmom duhovnosti ubraja sve i svašta i vrlo je teško razlučiti pravu i autentičnu od „nazovi – duhovnosti“ (možemo je nazvati i surogat – duhovnost). Takvo je stanje nažalost prisutno i u samoj Crkvi. Kako razlikovati te dvije duhovnosti?

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 138

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik