Trodnevlje bl. Ozani - drugi dan Ispis
Nedjelja, 26 Travanj 2015 19:52

2015-4-25-2danMisno slavlje drugoga dana Trodnevlja, u subotu 25. travnja, predvodio je o. Zvonko Džankić, u koncelebraciji s našim domaćim svećenicima. Svojim su pjevanjem uzveličali slavlje mladi iz naše župe Krista Kralja. Uvodeći nazočne u svetu misu o. Džankić je napomenuo kako nam današnja liturgija stavlja lik svetoga Marka evanđeliste kojega karakterizira jasnoća priopćavanja Božje riječi, te je poželio da se ta jasnoća ureže duboko i u naše srce.

Više...
 
Trodnevlje bl. Ozani - prvi dan Ispis
Nedjelja, 26 Travanj 2015 19:33

2015-4-26-1danU petak 24. travnja počela je trodnevna priprava za blagdan bl. Ozane u Zagrebu, u samostanskoj kapeli njoj posvećenoj.
Prvi dan Trodnevlja obilježila su djeca iz našeg DV Bl. Hozana. Uz pomoć svojih 'teta' koje su ih pripremale, djeca su oduševljeno i radosno pjevala, i čitavim svojim bićem slavila Gospodina. Misno slavlje je predvodio vlč. Domagoj Matošević, uz naše domaće svećenike, župnika Domagoja Vuletića i kapelana Milana Dančuo.

Više...
 
Blažena Ozana - svetica ekumenizma Ispis
Petak, 17 Travanj 2015 17:54

P4300139Drugim vatikanskim saborom, Crkva je odvažno zakoračila na put ustrajnog nastojanja oko vidljivog jedinstva, svjesna da jedinstvo u Kristu već postoji. Kako kršćani ne bi lutali po bespuću ovoga svijeta, Ozana Kotorska svijetli poput zvijezde vodilje jednakim sjajem i Crkvi Istoka i Crkvi Zapada međusobno ih približavajući i istovremeno ih dovodeći Gospodinu Isusu. Više

 
Širenje pobožnosti bl. Ozani Ispis
Petak, 06 Veljača 2015 09:23

2015-01-04-blagoslov-slike-03Laičko bratstvo bl. Ozane u Zagrebu dalo je izraditi sliku blaženice, te je ona blagoslovljena u utorak 3. veljače 2015. Tom prigodom predstavilo se i laičko bratstvo. O tome možete pročitati više

 
Crtica iz života bl. Ozane Ispis
Ponedjeljak, 26 Siječanj 2015 08:38

2015.1.25.Bl.Ozana.01Zanimljiv podatak iz života bl. Ozane zapazila je i zabilježila članica laičkog dominikanskog bratstva Mihaela Reljić. Više

 
Viđenje blažene Ozane u Badnjoj noći Ispis
Srijeda, 24 Prosinac 2014 19:47

029 aOsana de CataroBilo je to pred Božić 1553. Po svom običaju, Ozana je Badnju noć provela u molitvi. Svaki čas u njezinu je srcu sve više rasla želja da vidi kakav je bio novorođeni spasitelj. Mislila je da će umrijeti od svetoga uzbuđenja koje se u njoj raspirivalo s tom željom. Upravo u ponoć njezinu je ćeliju obasjala svjetlost i ukazala joj se betlehemska štalica. Više

 
Blaženoj Ozani u pjesmi i slici Ispis
Subota, 31 Svibanj 2014 18:00

 
Obnovljeni životopis bl. Ozane Ispis
Utorak, 27 Svibanj 2014 19:33

2014-05-26-novo-izdanje-DNIDominikanska naklada Istina izdala je obnovljeni životopis bl. Ozane Kotorske, koji je napisao talijanski dominikanac Innocenzo Taurisano, a na hrvatski jezik ga je preveo fr. Frano Kovačević. Taj životopis je jedan od najopširnijih i donosi mnoštvo podataka iz arhiva dominikanskog reda.  Više

 
Dominikanke iz Korčule hodočastile bl. Ozani Ispis
Petak, 02 Svibanj 2014 15:22

2014-5-1-kotorU četvrtak, 1. svibnja 2014., sestre dominikanke iz Korčule hodočastile su bl. Ozani u Kotor. Na sam njezin blagdan, 27. travnja, bile su zapriječene zbog sudjelovanja u susretu mladih i ugošćavanja mladih u svom samostanu. Sestre su najprije posjetile katedralu, a potom ih je u svom biskupskom domu primio biskup mons. Ilija Janjić.

Više...
 
Proslavljen blagdan bl. Ozane u samostanu i u župnoj crkvi Ispis
Utorak, 29 Travanj 2014 13:43

2014-4-29-ozanaU subotu 26. travnja misno je slavlje predvodio fr. Slavko Slišković, OP i održao vrlo nadahnutu propovijed. Pjevao je mješoviti zbor Krista Kralja. Nakon mise je bilo ljubljenje moći bl. Ozane. U kripti je župnik Domagoj Vuletić postavio kip bl. Ozane i ljudi su joj je se mogli moliti tijekom cijeloga dana. U nedjelju, na svim misama u kripti, vjernici su mogli iskazati štovanje moćima bl. Ozane.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 4 od 5

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.