Blažena Ozana priča priču o djetetu Isusu Ispis
Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 20:01

2018-1-8Prof. Marijan Jakubin naslikao je sliku blažene Ozane za dječji vrtić sestara dominikanki u Zagrebu. On sam opisao je što je naslikao.

Više...
 
Blažena Ozana stigla i u Valpovo Ispis
Nedjelja, 03 Prosinac 2017 18:39

2017-12-3U devetnici Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije, u župi Valpovo nastupila je s. Barbara Bagudić s monodramom o bl. Ozani Kotorskoj. U subotu, 2. prosinca nakon svete mise u punoj, toploj i lijepo uređenoj crkvi s. Barbara je još jednom prikazala život bl. Ozane i pozvale okupljene na molitvu našoj blaženici. 

Više...
 
Igrokaz o bl. Ozani na Creskim kulturnim večerima Ispis
Srijeda, 06 Rujan 2017 15:04

2017-9-6Dramska družina „Ozana“ iz Visokog provela je posljednje dane ljetnih školskih praznika u samostanu sv. Frane na Cresu. U dogovoru s gvardijanom creskog samostana fra Zdravkom Tubom članovi Družine su pod dramskom-pedagoškim vodstvom svog voditelja Tibora Martana upriličili kazališnu večer te tako predstavili svoj rad koji čine kratke dramske etide posvećene događajima iz života svetaca i blaženika.

Više...
 
Monodrama o blaženoj Ozani na Humcu i Kočerinu Ispis
Subota, 03 Lipanj 2017 06:40

2017-6-2Na poziv župnika fra Maria Knezovića, s. Barbara Bagudić nastupila je na Festivalu religiozne drame na Kočerinu u okolici Širokog brijega. To je 9. Festival religiozne drame u organizaciji župnog ureda i Frame s Kočerina. Festival je otvoren 14. svibnja i traje do 4. lipnja kad će biti izvedena posljednja predstava ovogodišnjeg Festivala.

Više...
 
Monodrama o blaženoj Ozani izvedena na Škrapama Ispis
Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 07:55

2017-5-4Drugi dan devetnice Gsospi Fatimskoj na Škrapama u Splitu započeo je molitvom svete krunice u 18.30, a u 19.00 sati euharistijsko slavlje je predslavio don Pavao Banić. Nakon svete mise s. Barbara Bagudić, dominikanka, izvodi monodramu o blaženoj Ozani „BITI S BOGOM DOVOLJNO JE ZA SREĆU“.

Više...
 
Monodrama o blaženoj Ozani izvedena u Posušju Ispis
Srijeda, 29 Ožujak 2017 14:17

DSC 0352 CustomDana 27.03. u sklopu Festivala religiozne drame, u kripti nove župne crkve Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, u Posušju, naša s. Barbara Bagudić, izvela je monodramu „Blažena Ozana: Biti s Bogom, dovoljno je za sreću“.

Više...
 
Osvrt na monodramu o blaženoj Ozani Ispis
Petak, 09 Rujan 2016 06:13

Na portalu Žena vrsna možete pronaći kratki osvrt na monodramu s. Barbare Bagudić o blaženoj Ozani koju je izvela 4. lipnja 2016. na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu. Osvrt možete pročitati ovdje.

 
Monodrama o bl. Ozani na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu Ispis
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 19:18

2016-6-6-monodS. Barbara Bagudić nastupila je na Festivalu kršćanskog kazališta u Zagrebu u subotu 4. lipnja sa monodramom o bl. Ozani. Opširnije izvješće možete pročitati ovdje

 
Himan bl. Ozani Kotorskoj Ispis
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016 06:30

Ozano slavna djevice,
Ti križa štovateljice,
Kristovu muku gledaš ti,
Ljudskoga roda nadu svu.

Više...
 
Blagoslov nove ikone blažene Ozane Ispis
Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 14:07

2016-4-25-ikonaU nedjelju, 24. travnja 2016., u župi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću blagoslovljena je nova ikona blažene Ozane koju je izradila umjetnica Jelena Dreven, učenica pok. Josipa Ružića. Ikona je darovana obitelji Kazoti i biti će izložena u crkvi Gospe Lurdske u Dračinama. Ikonu je blagoslovio fr. Anto Bobaš u nazočnosti nekoliko braće i sestara dominikanske zajednice i župljana. Nakon euharistijskog slavlja s. Jaka Vuco ukratko je nazočnima predstavila život bl. Ozane. Sestre dominikanke darovale su relikvije od vela bl. Ozane. Također su se mogle dobiti knjige, sličice i Devetnice bl. Ozani. Neka bl. Ozana pomogne sve koji se njoj utječu i neka se širi sjaj njezine svetosti na slavu Božju.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 » > Kraj >>

Stranica 1 od 4

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.