Zauzimanje za čovjeka Ispis
Subota, 22 Listopad 2016 11:53

2016-10-22-stdZauzimanje za čovjeka u suvremenom bi se svijetu moglo poistovjetiti i s borbom za ljudska prava. Ona su temeljna za život svakog pojedinca. Počivaju na konceptu „neotuđivih prava“, odnosno poimanju da svaki pojedinac, bez obzira na stalež, rasu, vjeru, boju kože, nacionalnu pripadnost ima određena temeljna prava, kao što su pravo na život, na govor, na slobodu, na pravdu.

Više...
 
Riječ utjelovljena u umjetnost Ispis
Subota, 15 Listopad 2016 17:07

2016-10-15-umjtNaš Bog je živi Bog. On govori, za razliku od idola koji „usta imaju, a ne govore“ (Ps 115,5). On govori kroz djela stvaranja, ljepotu svemira i prirode. Njegova mudrost i slava očituje se od postanka svijeta. On govori kroz krunu svoga stvaranja – čovjeka. On je progovorio u Sinu svome. On govori čovjeku.

Više...
 
Život posvećen Bogu po zavjetima Ispis
Subota, 01 Listopad 2016 11:12

posveceni zPosvećeni život poseban je oblik života na koji se pojedinac odlučuje, nakon Božjeg poziva, prihvaćajući pred zajednicom evanđeoske savjete, koji tada postaju zavjetima. Nasljedujući primjer Isusov, koji je živio u čistoći i siromaštvu poslušan Ocu da nas privede k Bogu (usp. 1 Pt 3, 18), vršenjem zavjeta pogled se nastoji od onog zemaljskog podignuti k nebeskom, k Vječnome.

Više...
 
Anđeli u našem životu Ispis
Subota, 24 Rujan 2016 19:21

2016-9-24-anđeoU ovom promišljanju ćemo se posebno osvrnuti na treći red anđela u koji se svrstavaju Poglavarstva, Arkanđeli i Anđeli (Čuvari). Sam naziv anđeo, što u prijevodu znači „glasnik/poslanik“, nam otkriva njihovu ulogu u Božjoj objavi - a to je posredovanje i služenje između Boga i čovjeka.

Više...
 
Pogled vjere usmjeren na Isusa Ispis
Nedjelja, 18 Rujan 2016 07:11

dominikPrije vremena sv. Dominika redovničke zajednice sve su bile monaške . Monasi i monahinje živjeli su zatvoreni, molili su i radili u svojim zajednicama koje su napuštali samo radi posebnih zadataka. Kad je sv. Dominik utemeljio Red propovjednika, zadržao je monašku tradiciju zajedničke molitve koja ja bila temelj redovničkog života stoljećima. Sveti je Dominik vidio veliku vrijednost u klauzuri, tišini, zajedničkoj molitvi i mnogim drugim praksama monaškog života. Uvidio je kako upravo monaški život može oblikovati brata za apostolat.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 49

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik