Sveti Dominik i djela milosrđa Ispis
Petak, 15 Srpanj 2016 18:43

2016-7-15Dominik je naučio milosrđe prema bližnjemu od svoje svete i pobožne majke. Ivana od Aze, iako plemićkog roda i dobra imovna stanja, nije prezirala siromahe. Naprotiv, dijelila je milosrdno i obilato. Tako je jednom porazdijelila vino iz obiteljske konobe. Kad je suprug Feliks došao iz lova zaželio je da mu donese najboljeg vina. Ivana je uzela maloga Dominika za ruku i spustila se u konobu.

Više...
 
Stopama sv. Dominika - na njegovu grobu Ispis
Subota, 09 Srpanj 2016 13:24

2016-7-9-bolognaSvome hodočašću prigodom 800. godišnjice priznanja Dominikanskog reda dadosmo ime: "Stopama svetog Dominika". U duhu i stvarno, prolazili smo poviješću dugom 800 godina, obilježenom snom i sanjarenjem, natopljenom znojem i žrtvama pojedinaca i skupina, obilježenom tisućama pitanja te djelotvornim i životvornim odgovorima onih koji su povjerovali Bogu i posvetili mu svoj život u Redu.

Više...
 
Dominikovo milosrđe prema krivovjercima Ispis
Subota, 02 Srpanj 2016 19:39

2016-06-21Francuska – prva kćer kršćanstva na europskome tlu, a zatim Francuska – prva kćer revolucije, odbacivanja svega što razum ne može argumentirati, kćer koja se osamostaljuje. Zemlja je to koja je bogata na mnogo razina. Možemo reći da je tako bilo i u Dominikovo doba. Kao i svugdje drugdje, događaju se ratovi, država ima uspone i padove, kao što i Crkva ima uspone i padove.

Više...
 
Posljednje tjelesno djelo milosrđa Ispis
Nedjelja, 19 Lipanj 2016 06:44

2016-6-19-grobljeKada Isus govori o posljednjem sudu, kaže da ćemo biti suđeni prema tome jesmo li vršili djela milosrđa: jesmo li gladna nahranili, žedna napojili, putnika primili, itd. Odmah upada u oči da se tu ne nalazi tjelesno djela milosrđa mrtva pokopati. Ono se u katekizmu nalazi na posljednjem, sedmom mjestu i čini nam se kao neki dodatak.

Više...
 
Prognanike pomagati Ispis
Petak, 27 Svibanj 2016 19:44

Refugees CustomNa televizijskim ekranima svakoga dana, neprestano, nove kolone izbjeglica. U prihvatnim centrima, pod šatorima, na granicama pred policijskom blokadom. Djeca promrzla, ni svjesna što se oko njih zbiva. Odrasli svatko sa svojom pričom, svatko iz nekog drugog razloga. Nitko ih ne želi. Osjećaju ih kao prijetnju. I ja se ponekad zapitam zašto dolaze, što traže. A možda samo traže – život.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 47

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik