Propovijedanje istine Ispis
Subota, 03 Rujan 2016 19:59

ever041„Propovijedaj Riječ, uporan budi - bilo to zgodno ili nezgodno - uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom. Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima; od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati.“ (2 Tim 4, 2-4)

Više...
 
Dominik - svjedok riječi Ispis
Subota, 20 Kolovoz 2016 18:15


dominikPrije nekoliko dana u jednom članku uz potresnu fotografiju ranjenoga dječaka imali smo priliku pročitati kako je desetak liječnika koji se nalaze u Alepu (Sirija), na području pod kontrolom pobunjenika, uputilo pismo američkom predsjedniku Baracku Obami, tražeći pomoć za bespomoćne civile u tom gradu. "Ne trebamo vaše suosjećanje, suze ili čak i molitvu. Trebamo vaša djela", napisali su mu. Takav vapaj davno je čuo sv. Dominik i nije se na njega mogao oglušiti, prodao je svoje skupocjene knjige i pomogao ljudima u nevolji. Vjerojatno je to bio trenutak kada je zaživjela karizma Reda propovjednika.

Više...
 
Blažena Djevica Marija u dominikanskom Redu Ispis
Subota, 13 Kolovoz 2016 14:16

krunicaDa bismo razumjeli što Blažena Djevica Marija znači dominikanskom Redu mislim da moramo prvo vidjeti što je ona značila sv. Dominiku. Najpoznatija i najraširenija pobožnost prema Djevici Mariji upravo je krunica. To je i najdraža molitva mnogih svetaca, a posve sigurno i svetog Dominika.

Više...
 
Što znači slaviti jubilej Reda? Ispis
Petak, 05 Kolovoz 2016 14:51

jubilee CustomJubilej, od lat. iubilare – radosno klicati, povezan je s radošću, sa slavljem – mi se ove godine radujemo osamstogodišnjem postojanju Reda. Osamstoljetnoj povijesti. Nizu svetih likova, brojnim znanim i još brojnijim neznanim pojedincima koji su svoj „ja“ pretakali u „mi“, šireći bjelinu radosti diljem svijeta.

Više...
 
Milosrđe u dominikanskom Redu Ispis
Petak, 22 Srpanj 2016 20:07

dv07Jubilej 800 godina postojanja dominikanskoga Reda providnosno se obilježava u godini koju je papa Franjo proglasio godinom milosrđa. Povijest bijeloga Reda obilježena je usrdnim molitvenim vapajem Božjem milosrđu, propovijedanjem milosrđa i brojnim djelima milosrđa. Božjim milosrđem pozvani, Njegovim milosrđem dotaknuti, poslani propovijedati milosrđe. Milosrđe je temeljna, zlatna nit dominikanske duhovnosti.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 47

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik