Iščekujući Njegov dolazak Ispis
Nedjelja, 27 Studeni 2016 07:59


svijecaSvemogući Bože, mi s vjerom iščekujemo Kristov dolazak. Udijeli, molimo te, da mu idemo ususret pravednim životom  te nas, kad dođe, postavi sebi s desne i uvede u kraljevstvo nebesko. (Zborna molitva prve nedjelje došašća)

Više...
 
I njegovu kraljevstvu neće biti kraja Ispis
Subota, 19 Studeni 2016 13:23

2016-11-19Uvođenje svetkovine Krista Kralja inicirao je papa Pio XI 1925. u vrijeme jačanja totalitarnih režima i o 1700-toj obljetnici Nicejskog sabora na kojem je utvrđen novi članak vjere, a koji kaže: ''i njegovu kraljevstvu neće biti kraja''. Papa je prepoznao trenutak, ispisao encikliku Quas primas i aktualizirao značaj vjere u Isusa kao pravoga Boga, Kralja neba i zemlje.

Više...
 
Svetost i učenost Ispis
Petak, 11 Studeni 2016 20:42

sveti albert velikiBliži nam se spomen sv. Alberta Velikog, teologa, filozofa, prirodoslovca koji je zasjao likom i djelom u žarištu srednjovjekovne filozofije i teologije – u samom srcu i usponu skolastike. Vratimo se u 13. stoljeće, doba kada Crkva i društvo idu korak uz korak zajedno prema budućnosti. Nikada prije i nikada kasnije Crkva i društvo nisu na tako jedinstven način zajedno živjele i disale. I upravo je tu veoma doprinio sv. Albert kojega su prozvali Veliki.

Više...
 
Svetost u dominikanskom redu Ispis
Subota, 05 Studeni 2016 10:25

sveti domMože li se uopće govoriti o svetosti u dominikanskom, franjevačkom ili karmelskom redu, o svetosti laika ili svetosti redovnika? Svetost je sveobuhvatnija od svih podjela jer ovisi o ljubavi koja nema granica, u sebi nema podjela, nesebična je, daruje se i žrtvuje za druge. Ona je plod Duha Svetoga, božansko-ljudski način ljubavi. ‘Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan’ (Rim 5,5) Ljubav smo primili, darovana nam je i nemamo je pravo zasužnjiti jer jedino o nama ovise plodovi davanja i razdavanja.

Više...
 
Budimo sveti Ispis
Subota, 29 Listopad 2016 09:34

budite svetiNa zahtjev „biti svet“ kršćani često puta odmahuju rukom govoreći kako to „nije za njih“, „kako je to nešto svojstveno samo odabranima“. Drže da je to nešto apstraktno i neostvarivo običnim ljudima. Nemalo puta je riječ „svet“ bila upotrijebljena u razgovorima koji su bili obojani sarkazmom i porugom (pravi se svetac, glumi da je neki svetac, vidi onog sveca i sl.). Držim da je svemu nabrojenom razlog upravo neznanje i površno pristupanje ovome ozbiljnom kršćanskom zahtjevu. Kršćani nisu svjesni da je poziv „biti svet“ zapravo upućen svakome od nas.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 49

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik