Svetost i učenost Ispis
Petak, 11 Studeni 2016 20:42

sveti albert velikiBliži nam se spomen sv. Alberta Velikog, teologa, filozofa, prirodoslovca koji je zasjao likom i djelom u žarištu srednjovjekovne filozofije i teologije – u samom srcu i usponu skolastike. Vratimo se u 13. stoljeće, doba kada Crkva i društvo idu korak uz korak zajedno prema budućnosti. Nikada prije i nikada kasnije Crkva i društvo nisu na tako jedinstven način zajedno živjele i disale. I upravo je tu veoma doprinio sv. Albert kojega su prozvali Veliki.

Više...
 
Svetost u dominikanskom redu Ispis
Subota, 05 Studeni 2016 10:25

sveti domMože li se uopće govoriti o svetosti u dominikanskom, franjevačkom ili karmelskom redu, o svetosti laika ili svetosti redovnika? Svetost je sveobuhvatnija od svih podjela jer ovisi o ljubavi koja nema granica, u sebi nema podjela, nesebična je, daruje se i žrtvuje za druge. Ona je plod Duha Svetoga, božansko-ljudski način ljubavi. ‘Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan’ (Rim 5,5) Ljubav smo primili, darovana nam je i nemamo je pravo zasužnjiti jer jedino o nama ovise plodovi davanja i razdavanja.

Više...
 
Budimo sveti Ispis
Subota, 29 Listopad 2016 09:34

budite svetiNa zahtjev „biti svet“ kršćani često puta odmahuju rukom govoreći kako to „nije za njih“, „kako je to nešto svojstveno samo odabranima“. Drže da je to nešto apstraktno i neostvarivo običnim ljudima. Nemalo puta je riječ „svet“ bila upotrijebljena u razgovorima koji su bili obojani sarkazmom i porugom (pravi se svetac, glumi da je neki svetac, vidi onog sveca i sl.). Držim da je svemu nabrojenom razlog upravo neznanje i površno pristupanje ovome ozbiljnom kršćanskom zahtjevu. Kršćani nisu svjesni da je poziv „biti svet“ zapravo upućen svakome od nas.

Više...
 
Zauzimanje za čovjeka Ispis
Subota, 22 Listopad 2016 11:53

2016-10-22-stdZauzimanje za čovjeka u suvremenom bi se svijetu moglo poistovjetiti i s borbom za ljudska prava. Ona su temeljna za život svakog pojedinca. Počivaju na konceptu „neotuđivih prava“, odnosno poimanju da svaki pojedinac, bez obzira na stalež, rasu, vjeru, boju kože, nacionalnu pripadnost ima određena temeljna prava, kao što su pravo na život, na govor, na slobodu, na pravdu.

Više...
 
Riječ utjelovljena u umjetnost Ispis
Subota, 15 Listopad 2016 17:07

2016-10-15-umjtNaš Bog je živi Bog. On govori, za razliku od idola koji „usta imaju, a ne govore“ (Ps 115,5). On govori kroz djela stvaranja, ljepotu svemira i prirode. Njegova mudrost i slava očituje se od postanka svijeta. On govori kroz krunu svoga stvaranja – čovjeka. On je progovorio u Sinu svome. On govori čovjeku.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 47

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik