Duhovno-adventski susret za roditelje Ispis
Nedjelja, 13 Prosinac 2015 08:22

DSC00760 CustomOvogodišnju pripremu za Božić, mi blagoslovljeni roditelji koji imamo priliku za takvo što u našem vrtiću, započeli smo kratkom glazbenom meditacijom. Taj su nam užitak pružili mama, tata i stric našeg Bubamarca Darka Mimice.
A nakon toga pažnju nam je potpuno zarobio vlč. Domagoj Matošević, kao i uvijek, istovremeno izrazito duhovit i produhovljen. Čovjek koji na poseban način približava i oslikava poznate Biblijske tekstove. Njegovi govori i propovijedi uvijek me intrigiraju još neko vrijeme nakon što ih čujem i svaki put se iznova čudim kako sam već puno puta čitala i slušala čitanja o kojima je govorio, a opet mi je uspio dati neko novo značenje.

Više...
 
Posjet svetog Nikole vrtiću Ispis
Nedjelja, 06 Prosinac 2015 10:23

DSC05346 CustomI ove godine nas je posjetio dobri Sveti Nikola i svojom nazočnošću i darovima razveselio svu  djecu u našem vrtiću. Djeca su ga s nestrpljenjem iščekivala pripremajući se za ovaj susret raznim aktivnostima i pjesmama kako bi što svečanije dočekala svoga dragog sveca. Sveti Nikola je najprije posjetio malene u jaslicama, a zatim vrtićke skupine koje su mu izvele, u dvorani, kratki program: pjesme, recitacije i na kraju ples u koji se uključio i Sveti Nikola. Vrlo brzo se uspostavila bliska i spontana međusobna komunikacija. Djeca su mu obećala da će i dalje biti dobra, a Sveti Nikola je njima obećao da će doći i sljedeće godine. 

Više...
 
Video zapis o izletu u Novo Čiče Ispis
Srijeda, 18 Studeni 2015 20:57 
Uz blagdan Svih Svetih Ispis
Subota, 31 Listopad 2015 20:46

DSC05075 CustomObojeni kristali

Jednog dana uđe otac sa sinom u crkvu. Dječak se zaustavio promatrajući velike vitraje na pokrajnjim zidovima. Kroz njih su prodirale sunčeve zrake i ispunjale crkvu prekrasnim bojama. 
Dijete upita oca:
- Tata, što se to preljeva u raznim bojama?
Otac odgovori:
- To su vitraji, prozori načinjeni od mnoštva obojenih stakala, koji sačinjavaju razne slike.

Više...
 
Izlet u Etno naselje Novo Čiče Ispis
Četvrtak, 22 Listopad 2015 19:15

DSC04921 CustomDvije starije skupine „Zečići“ i „Bubamare“ zajedno sa svojim odgojiteljicama krenuli su, u utorak, 20. listopada 2015., na cjelodnevni izlet su Etno naselje Novo Čiče.

Predsjednik KUD-a „Čiče“ gospodin Stipo Duvnjak, pripremio nam je srdačan doček. Slijedio je doručak (čaj i pecivo) a zatim upoznavanja s raznim glazbenim instrumentima. Nakon toga smo se podijelili u dvije skupine. Jedna skupina je krenula u upoznavanje i isprobavanje starih alata za obradu zemlje, runjenje kukuruza, mljevenje brašna, priprema tijesta i pečenje kruha u krušnoj peći, a druga skupina u razgledavanje Etno kuće.
U Etno kući djeca su se upoznala sa starim običajima i načinom kako se nekad živjelo. Voditeljica Snježana nam je prezentirala puno starih kućnih pomagala poput pegle na žar, tkalačkog stana, peglanja pomoću korita te raznih drugih pomagala i alata koje su ljudi u stara vremena koristili.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 24

NajaveNajave

Obavijest o upisu
-