Blagoslov novog vrtića u Šibeniku Ispis
Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2016 15:15

2016-8-22-sibenik CustomU subotu, 20. kolovoza 2016. u Šibeniku je blagoslovljen novi vrtić – podružnica vrtića Blažena Hozana u Zagrebu. Vrtić je blagoslovio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u nazočnosti sestara dominikanki, svećenika, predstavnika županijskih i gradskih vlasti, roditelja, prijatelja i drugih uzvanika koji su se okupili na taj radostan događaj.

 

Na početku se nazočnima obratila ravnateljica DV Blažena Hozana iz Zagreba s. Antonija Matić te je predstavila kako će se odvijati odgojni rad u vrtiću. Zatim je sve nazočne pozrdavila šibenska priora s. Jaka Vuco koja je radila na ostvarenju ovog projekta. Časna majka s. Katarina Maglica je u svom obraćanju nazočnima istaknula kako ovaj odgojni rad želi biti mali doprinos sestara potrebama obitelji u konkretnoj sredini. Ujedno je otvaranje novog vrtića ispravak povijesne nepravde koja je učinjena dominikankama nakon dolaska komunizma kada su im oduzete prostorije vrtića u Šibeniku. Gradonačelnik Željko Burić izrazio je radost zbog otvaranja novog vrtića i obećao podršku grada koliko bude moguće, a također i župan šibensko kninski Goran Pauk. Nazočnima se obratila i predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Marija Ivanković.


Nakon pročitane Božje riječi biskup mons. Rogić zazvao je Božji blagoslov na prostorije vrtića, na djecu i djelatnike vrtića. Vrtić će biti podružnica DV Blažena Hozana u Zagrebu, a voditeljica će biti s. Rahela Rukavina. Vrtić započinje sa dvije mješovite skupine, vrtićkom i jasličkom.