Blagoslov nove ikone blažene Ozane Ispis
Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 14:07

2016-4-25-ikonaU nedjelju, 24. travnja 2016., u župi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću blagoslovljena je nova ikona blažene Ozane koju je izradila umjetnica Jelena Dreven, učenica pok. Josipa Ružića. Ikona je darovana obitelji Kazoti i biti će izložena u crkvi Gospe Lurdske u Dračinama. Ikonu je blagoslovio fr. Anto Bobaš u nazočnosti nekoliko braće i sestara dominikanske zajednice i župljana. Nakon euharistijskog slavlja s. Jaka Vuco ukratko je nazočnima predstavila život bl. Ozane. Sestre dominikanke darovale su relikvije od vela bl. Ozane. Također su se mogle dobiti knjige, sličice i Devetnice bl. Ozani. Neka bl. Ozana pomogne sve koji se njoj utječu i neka se širi sjaj njezine svetosti na slavu Božju.

 

 

Molitva za proglašenje svetom bl. Ozane

 

Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Molitva bl. Ozani Kotorskoj za posebnu milost

 

S velikim pouzdanjem utječem se tebi, blažena Ozano, koja si još za života spremno pritekla u pomoć svima koji su se k tebi utjecali. Izmoli mi nebesku pomoć u ovoj mojoj potrebi... da mogu zajedno s tobom zahvaljivati Bogu i slaviti ga u sve dane svojega života. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

 

 

Ako netko zadobije milosti po zagovoru bl. Ozane ili je već bio uslišan u svojim molitvama, molimo neka se javi našem kontaktu na web stranici ili na adresu:
Sestre dominikanke, Put sv. Nikole 31, 20 260, Korčula
Ako molite devetnicu bl. Ozani, onda se utječite samo njezinom zagovoru, kako bi se moglo utvrditi je li primljena milost po njezinu zagovoru.