POZIV NA UNICEF-ove RADIONICE ZA RODITELJE – RASTIMO ZAJEDNO Ispis
Subota, 27 Listopad 2012 08:28

2012-10-27-Rastimo zajedno2Poštovani roditelji!


U našem vrtiću Blažena Hozana, uskoro započinje prvi ciklus Programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno.“ Program se od 2008. godine provodi s roditeljima najmlađe djece širom Hrvatske, a nastao je kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu Prve tri su najvažnije!


Radionice za roditelje „Rastimo zajedno" omogućuju protok novih informacija, znanja, vještina i podrške roditeljima te promiču rast i razvoj i roditelja i djeteta.


Na radionicama roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, uviđaju načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće načine.


Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).


Uz to, preispituju se vrijednosti u podlozi vlastitog roditeljstva, uči o potrebama djece i roditelja i načinima njihovog zadovoljavanja, vježbaju komunikacijske vještine i odgovara na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.


Danas znamo da su prve tri godine života osobito važne za razvoj svakog ljudskog bića. Tada se postavljaju temelji cjelokupnog razvoja i životnih mogućnosti i prilika. U prvim godinama djetetova života roditelji su osobito važni. Oni su ti koji zadovoljavaju temeljne potrebe djeteta, pružaju emocionalnu toplinu i usmjeravaju djetetovo učenje i razvoj.


U današnje vrijeme kada se susreću s mnoštvom poruka o poželjnom načinu podizanja djece, roditelji često imaju pitanja i nedoumice, npr: Postupam li dobro? Što mojem djetetu zaista treba? Činim li dovoljno? Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a pri tome ne zanemariti sebe?


Roditelj najbolje poznaje svoje dijete i sebe, ali iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla. Nitko ne zna sam sve dogovore na sva pitanja!

 

2012-10-27-Rastimo zajedno3

 

 

Roditelji imaju pravo na podršku u ispunjavanju svojih roditeljskih odgovornosti!


Program radionica za roditelje "Rastimo zajedno" podijeljen j

e u jedanaest širih tema, jedanaest  radionica koje će se održavati  jedan puta tjedno u trajanju od dva sata. Radionice su besplatne.


Broj polaznika je ograničen, stoga vas molimo da se odazovu oni roditelji koji će moći prisustvovati cijelom ciklusu od jedanaest radionica.


S radošću vas očekujemo na prvom susretu koji će se održati u srijedu, 7. studenog 2012., od 17:30 do 19:30 sati.


Radionice će provoditi tim stručno educiranih voditeljica za vođenje Programa radionica za roditelje „Rastimo zajedno“ - odgojiteljice Diana Baćak i Jasenka Radnić te s.Mirjam Peričič, stručni suradnik psiholog.


PRIJAVE I DODATNE INFORMACIJE – kod voditeljica programa