Dan zahvale za plodove zemlje u DV Blažena Hozana Ispis
Petak, 19 Listopad 2012 22:29

2012-10-19-Dani kruhaDjeca, roditelji, djelatnici i prijatelji DV Blažena Hozana, u četvrtak, 18. listopada 2012., u samostanskoj kapeli, Svetom Misom su zahvalili Gospodinu za plodove zemlje te ujedno obilježili Dane kruha.


Euharistijsko slavlje je predslavio pater Zvonko Džankić, OP koji je kroz interaktivnu homiliju, zajedno s djecom razmišljao o plodovima zemlje kao darovima koje smo pozvani dijeliti onima koji su u potrebi. Govorom o caritasu, pozvao je djecu i roditelje da se pobrinu za prosjake te njeguju molitvu i zahvalu za primljene darove. Pater Zvonko je poticao djecu da pozivaju svoje roditelje na molitvu oko zajedničkog stola, ponajviše onda kada se roditelji u žurbi zaborave pomoliti.


Djeca su neposredno prije početka sv.Mise, odjevena u narodne nošnje, prikazala nastajanje našeg svagdašnjeg kruha. Misno slavlje obogaćeno je dječjom pjesmom i molitvom prilikom prinošenja darova.


Roditeljima, odgojiteljicama i djeci, obratila se i Časna Majka Dolores Matić, OP. Zahvalila se odgojiteljicama na predanom radu i ljubavi koju su utkale u odgoj djece. Roditeljima je izrekla zahvalu za iskazano povjerenje, što su sestrama dominikankama povjerili svoje najveće blago, najdragocjenije darove – svoju djecu. Majka je ohrabrila roditelje da promišljaju, mole i zahvaljuju za dar života.


Nakon sv. Mise, pater Zvonko je blagoslovio kruh, peciva, kolače... što su pripremile marljive majke i bake naše djece. Uslijedilo je zajedničko druženje, igranje, blagovanje blagoslovljene hrane,  kestenijada.