BLAGOSLOV ADVENTSKIH VIJENACA Ispis
Subota, 07 Prosinac 2013 20:48

2013-12-4-adventDošašće u vrtiću smo započeli blagoslovom adventskih vjenčića koje su djeca ponijela u svoje skupine. Vijence je blagoslovio naš župnik velečasni Domagoj Vuletić.


Došašće je vrijeme kada svako srce dršće nekim djetinjim veseljem u očekivanju skorih božićnih radosti. To je vrijeme kada se na naše duše spušta mir, kada ljudi sve jasnije osjećaju blizinu Božanstva koje dolazi na ovaj svijet da bi sebi privuklo svako srce. Sve u Došašću kao da šapuće o Njegovu dolasku. 


Došašće je puno simbola. Smisao i emocionalno značenje simbola nije potrebno djetetu objašnjavati. Dovoljno je da su oni u djetetovoj blizini i da su dio blagdanskog ozračja. Važno je da se roditelji, odgojitelji i ostale odrasle osobe ponašaju u suglasju s porukama simbola prisutnih u vrijeme Došašća i Božića. Dijete će samo naslutiti njihovo skriveno značenje i smisao.


Priprema za Božić i svetkovina Božića prigoda je da dijete doživi i spozna čekanje u nadi i vjeri, da svjetlo pobjeđuje tamu, da sve što počinje, počinje kao maleno, da doživi davanje i primanje.