Dan zahvalnosti za plodove zemlje Ispis
Četvrtak, 17 Listopad 2019 07:28

IMG-20191016-WA0039 CustomU vrtiću smo, 15. listopada 2019. godine, euharistijskim slavljem zahvalili Bogu za kruh naš svagdanji i plodove zemlje. Sv. Misu je predslavio dominikanac, fr. Marko Bjelić. Svojim pjevanjem su djeca vrtićkih skupina uzveličali ovo slavlje uz lijepo i skladno sviranje naših roditelja Matošević, tate Škunca, tate Zvonković i mame Gajšak.

Djeca starije vrtićke skupine izveli su prigodni recital o kruhu i uz prinos darova izrekli su molitve vjernika. Nakon sv. Mise bio je blagoslov kruha u holu vrtića koji je bio pretijesan za svu djecu i roditelje. Druženje je nastavljeno zajedničkim blagovanjem kruha, raznih peciva, kolača i svega drugoga što su pripremile vrijedne ruke mama, baka i naših neumornih kuharica.
Netko je rekao: „Biti zahvalan znači stalno otkrivati darove i darovatelje. Otkrivati dobre stvari i dobre ljude. Zato je zahvalnost put do sreće. I zato nas zahvalnost odgaja da i sami budemo darovatelji drugima, da budemo spremni drugima dati i ono što nije samo po sebi razumljivo.“