Proslava bl. Djevice od Krunice u šibenskom samostanu Ispis
Utorak, 08 Listopad 2019 12:26

2019-10-7U ponedjeljak 7. listopada 2019., u šibenskom samostanu Gospe od Ružarija proslavili smo svečanim euharistijskim slavljem (na poseban način) našu i samostansku zaštitnicu – Gospu od Ružarija.

 

Svečanu jutarnju svetu misu predvodio je biskup u miru Ante Ivas u koncelebraciji s p. Paulom Karimom. U homiliji biskup Ivas naglasio je važnost svete krunice u dominikanskom redu, ali i u našem hrvatskom narodu, te nas podsjetio koliko trebamo biti ponosni što je krunica na poseban način dika dominikanskog reda. Biskup Ivas podsjetio nas je u svojoj homiliji i na viđenje sv. Dominika - sve njegove braće i sestara Reda ispod Gospina plašta. Tako je na poseban način povezao govor o zaštiti bl. Djevice Marije nad našim Redom i važnost krunice u našem posvećenom životu i apostolatu. Nakon svete mise slavlje i druženje nastavilo se zajedničkim doručkom, koji je bio popraćen smijehom i radošću! 

 

Na podnevnom moljenju krunice pridružila su nam se djeca i njihove dvije tete iz našeg vrtića bl. Hozana Kotorska, što je bilo nama sestrama posebno drago i simpatično! Neka nam je još puno ovakvih dana! Vaše sestre iz šibenskog samostana!

 

s. Manes Puškarić OP

 

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik