Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka u Dubrovniku Ispis
Srijeda, 20 Veljača 2013 14:50

2013-2-19-natjecanjeU utorak, 19. veljače, u Dubrovniku je održano županijsko, a ujedno i biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za Dubrovačku biskupiju. Sestre dominikanke su sudjelovale na tom natjecanju kao mentorice triju ekipa.

S. Tješimira Bešlić je pripremala ekipu osnovne škole iz Vela Luke u sastavu: Luka Cetinić, Barbara Cetinić, Vita Oreb i Daria Šimić.


S. Anita je na natjecanju sudjelovala s ekipom osnovne škole iz Korčule. Ekipa osnovne škole u bila je sljedeća: Nina Brčić, Drago Botica, Marija Bakarić i Božica Gjivoje.

S. Barbara Bagudić je s kandidaticama Mirnom Bosnić i Katarinom Rašić, te s Antom Batistićem i Elizom Fabris zastupala Srednju školu iz Korčule.

Ekipa osnovne škole iz Vela Luke i ekipa srednje škole iz Korčule osvojile su drugo mjesto.


Svi zajedno smo naučili puno o sv. Dominiku i o dominikancima u svijetu i Hrvatskoj, uključujući i nas vjeroučiteljice. Bilo je to lijepo iskustvo, uz puno truda, iščekivanja, neizvjesnosti do samog kraja, a mislim da je najljepši rezultat toga natjecanja bio naše zajedništvo koje je raslo uz naše zajedničko druženje i učenje. Učili smo se slušati i uvažavati jedni druge i učiti jedni od drugih. Svatko je doprinio ovom natjecanju, upoznali smo jedni druge, zajedno se radovali i borili do samog kraja. Učili smo se svaki dan iznova pobjeđivati sami sebe i nastavljati učiti i kad je teško. Posebno smo ponosni što je ove godine tema natjecanja iz vjeronauka upravo Sveti Dominik i Red propovjednika. Nama dominikankama je to ujedno bio i poseban zadatak. Nismo se uspjeli kvalificirati na državno natjecanje, ali kao što je rekao dominikanac Henri Didon „važno je sudjelovati.“