Svjetionik Ispis
Subota, 22 Rujan 2018 09:26

2018-9-22Ne mogu rastaviti oči,

izvori koji istom moru gledaju.
Nema rastanka.

Nema smrti.

 

(Jure Kaštelan)

 


Prvi su dani ljubavi topli i svijetli. Prozračni i laki. Bezvremeni. Prvi su koraci ljubavi velikodušni. Odvažni. Jer sve je svjetlom obasjano. On, On je bio njihovo svjetlo. I tako je lako bilo krenuti za Njim. Sve ostaviti. U vremenu iščekivanja, On je pokazao put.

 

Svima su govorili o Njemu. Čak i kad im je branio. A onda jednog dana ne htjede da itko sazna. Približilo se vrijeme, potrebne bile su riječi. Da ne odustanu. Da se ne pokolebaju. I progovori im o smrti.

 

No oni ne razumješe. Možda poput bezbožnika mišljahu, ako je On Božji Sin, neće li se Bog za Nj zauzeti? Neće li dati svega u obilju? I bojahu se pitati. Jer dok se međusobno prepirahu tko je najveći, On, njihovo svjetlo, govorio je o posljednjem mjestu. O umiranju.

 

Prvi su dani ljubavi topli i svijetli. Poput modrog ljetnog neba. Ali kad minu prvi dani i svjetlo iščezne, što ostaje? Lišena svega, ostaje ljubav. Praznih ruku i umorna srca. Ali ostaje. Tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji. Posljednji pod križem. Onaj koji ostaje.

 

On, njihovo svjetlo, otići će. Ostat će križ. Kao putokaz. Kao svjetionik. Kao odraz onog velikog Svjetla. Nema rastanka. Nema smrti. Križ kao svjetionik, dok ne osvane opet posve svijetao i čist, bezvremen i beskrajan, prvi dan ljubavi. Vječni dan. Njegove ljubavi.

 

s. Jana Dražić OP

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik