Proslava sv. Dominika u šibenskoj zajednici Ispis
Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 14:53

2018-8-8-sNaša mala zajednica svetkovinu  sv. oca  Dominika proslavila je sv misom koju je predslavio mons.Tomislav Rogić u zajedništvu s biskupom Antom Ivasom te devetoricom svećenika. Premda je kapela mala i nije nas bilo puno, nekoliko djelatnika vrtića, nekoliko djece te jedna obitelj,  nekako se osjetila posebna uzvišenost i svečanost.

 

Otac biskup u svojoj nadahnutoj propovijedi rekao je: "Sv.Dominik i drugi sveci koji su bili osnivači redova, uvijek me fasciniraju, kojiko su bili jaki duhom,koliko su bili Božji, da i nakon 800 godina, njihovi sinovi i kćeri, upravo po njihovim stopama- stopama svojih osnivača- mogu djelovati, ostvarivati svoju karizmu u današnjem svijetu. Rekao bih, toliko su bili otvoreni Duhu Božjem, blizuBogu, da su njegovu milost, milosrđe,  ljubav i istinu odražavali, oslikavali, prenosili, posredovali drugima. Ideal je da se to nastavlja po njihovim sljedbenicima. A za svetog Dominika pišu da je i njegova najveća želja bila naviještati ljubav i istinu, Božju Riječ koja je postala tijelo." 


Izdvojio je dvije crtice iz Dominikova života." Vazda je govorio o Bogu i o Bogu" i Imajte ljubavi, čuvajte ponznost,skupljajte blaga svetog siromaštva."

Nakon svečane sv. mise prenijeli smo to lijepo ozračje i za zajednički stol. 

 

s. Rahela Rukavina OP

 

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik