Proslava jubileja zavjeta u Zagrebu Ispis
Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 20:01

2018-6-22U petak, 22. lipnja 2018., u samostanu bl. Hozane u Zagrebu jubileje svojih redovničkih zavjeta proslavilo je sedam sestara. Pet ih je slavilo 60. obljetnicu a dvije 50. obljetnicu. Sve jubilarke su obavile i duhovne vježbe koje je vodio fr. Marko Bijelić, OP.

 

On je on predslavio i ovo zahvalno euharistijsko slavlje završetka duhovnih vježbi i proslave jubileja. 60. obljetnicu slavile su s. Imelda Cindrić iz zagrebačke zajednice, s. Magda Čulin iz Dubrovnika, s. Martina Negovec iz Korčule, s. Lina Jukić iz Šibenika, s. Jordana Đuderija sa splitskih Škrapa. 50. obljetnicu slavile su s. Mala Tereza Mačković iz Subotice i s. Cecilija Škriljevečki iz Virja. 

 

Fr. Marko se u svojoj homiliji osvrnuo na dnevno evanđelje isaknuvši kako su ove sestre slavljenice skupljale blago tijekom mnogih godina, blago koje moljac ne nagriza i lopovi ne kradu, te je zaželio da im do konca života uvijek bude važnije biti nego imati. Sestre jubilarke su uistinu skupljale blago nesebično darivajući sebe u različitim službama u zajednici i apostolatu među ljudima.


Nakon zahvale Bogu slavlje je nastavljeno za obiteljskim stolom u zajedništvu sestara i njihove rodbine, gdje su izrečene mnoge čestitke i zahvale sestrama jubilarkama, kao i želje da do konca svojih dana vjerno služe Gospodinu.