Izlet u Varaždin Ispis
Četvrtak, 31 Svibanj 2018 13:49

IMG-20180531-WA0011 CustomU ponedjeljak, 28.05.2018. organiziran je jednodnevni izlet u Varaždin u kojem su sudjelovala djeca iz dviju starijih odgojnih skupina " Ribice" i " Leptirići ", zajedno sa svojim odgojiteljicama: Marinom, Natalijom, Dianom i s. Kristijanom, te našom dragom tetom Nadom. Simpatični vodič Dario, pobrinuo se da atmosfera u autobusu bude na visini, kao i u svim dijelovima grada koje smo, pod njegovim vodstvom, razgledavali i upoznavali. 


Stari dio grada bilo je prvo odredište gdje smo se uz ,slobodnu igru, opustili i okrijepili u predivnom parku. Na samom ulazu u Muzej anđela, dočekala nas je djevojka odjevena u anđeoski kostim, te nas otpratila do Rajskog vrta u kojem nam je teta pripovjedačica, koju je resila barokna haljina, ispripovijedala bajku o dječaku Monotaru, nakon čega je uslijedila radionica na kojoj su djeca izrađivala pinklec, poput dječaka iz ispričane bajke.
Šetnja gradom bila je ugodna. Otkrili smo mnoge znamenitosti svojstvene ovome gradu. Prilikom dolaska u Muzej kukaca, djeci je pušten kratki animirani film u kojem su im na zorni način prezentirane različite vrste kukaca. Upoznali su se sa predivnom i jedinstvenom zbirkom u kojoj je, na njima prihvatljiv način, predstavljen svijet leptira, pčela i ostalih kukaca kroz nekoliko tema: U šumi, Uz šumu i na livadi, U vodi i na obali, Noću i u zemlji.
Uslijedio je ručak u restoranu Raj, te još jedna šetnja gradom, posjet katedrali, razgledavanje „ Anđelinjaka“, fontane, posjet kovaču novca, fotografiranje na kraljevskoj stolici u slobodnom kraljevskom gradu, te na koncu kratka pauza za okrepu i slobodnu dječju igru, također u starom dijelu grada.
Povratak je uslijedio u kasnijim popodnevnim satima gdje su djeca puna dojmova prepričavala svoje doživljaje, zapažanja i utiske.