S. Tješimira Bešlić dobila priznanje za životno djelo Ispis
Srijeda, 21 Ožujak 2018 09:01

2018-3-21U subotu, 17. ožujka 2018., održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Vela Luka i svetkovine zaštitnika mjesta sv. Josipa. Na toj sjednici uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i društvima na polju humanog i kulturnog rada, te uspješnim sportašima. Priznanje za životno djelo dobila je naša s. Tješimira Bešlić koja 33 godine živi i djeluje u Veloj Luci. Priznanje je uručio predsjednik Općinskog vijeća gospodin Zoran Manestar. 

 

S. Tješimira odgojila je mnoge generacije vjeroučenika katehizirajući najprije u župi, a zatim i u školi. Ugradila je svoj talente u organiziranje i vođenje crkvenog pjevanja u župi. Nesebično je darivala svoje umijeće lijepog kićenja i uređenja crkve u raznim prigodama, kao i onog redovitog održavanja čistoće i urednosti svetoga prostora. Organizirala je mnoge božićne i druge priredbe, sudjelovala na vjeronaučnim natjecanjima. Osim služenja u crkvenoj zajednici bila je uključena i pratila je mjesna društvena i kulturna događanja. Ono što je možda za najveću pohvalu, a što je istaknuto pri dodjeli priznanja, jest da je s. Tješimira sve žitelje Vele Luke susretala dobrohotno i s osmijehom, donoseći životnu radost i optimizam.


S. Tješimira je u svojoj zahvali za dodijeljeno priznanje istaknula kako joj je osobito drago što je priznanje dobila u godini značajnih obljetnica za sestre dominikanke i dominikanske trećoredice. Naime, ove godine slavi se 120. obljetnica Trećega reda i 90. obljetnica djelovanja sestara dominikanki u Veloj Luci. To je priznanje svim sestrama koje su djelovale ovdje, istaknula je s. Tješimira. Svi nazočni nisu krili svoju radost zbog priznanja s. Tješimiri.


U utorak, nakon proslave zaštitnika sv. Josipa, svoju radost sa s. Tješimirom i njenom rođenom sestrom Marijom Lurdes došle su podijeliti i dominikanske trećoredice. S radošću i ponosom čestitamo s. Tješimiri na dodijeljenom priznanju!