Zauvijek Ispis
Petak, 20 Listopad 2017 12:13

zalazaSvemogući vječni Bože, daj da ti uvijek budemo odani i tvome Veličanstvu služimo iskrena srca. (Zborna molitva 28. nedjelje kroz godinu)

 

Primiče se kraj. Polako, svakog dana za jedan korak bliže. Kraj liturgijske godine. Kraj ovog ili onog posla. Kraj iščekivanja. Kraj života.
Isprekidanog. Nestalnog. Koji mijenjamo po vlastitom nagnuću, koji nas mijenja bilo da želimo ili ne želimo. A Ti, Svemogući, Vječni, uvijek odan, čekaš. Čekaš i našu odanost, čekaš onu odluku, onaj trenutak u kojem će nutrina zavapiti da nas uz sebe vežeš kako bismo bili odani. Onaj vapaj, Ne ostavljaj me. Ne želim biti bez Tebe. Ni kad se umorim, ni kada padnem, ni kad odlazim, ni kad se pretvaram da mi nije stalo. Čuvaj me. Da na Tvoju odanost odgovorim bar čežnjom za istim, kad već ne mogu i djelom. Ti, koji uvijek jesi.


I daj da Ti služimo iskrena srca. Ne samo živeći u istini prema drugima, bez pretvaranja i zatvaranja, bez umišljene veličine. Nego i priznajući sebi istinu o sebi samima. O onom vapaju u koji se nutrina ponekad cijela pretoči pa se prolomi k Tebi, i bez riječi, i bez molitve. U šutnji. Ne ostavljaj me. Ni kad si ne mogu priznati što u sebi vidim, ni kad izmišljam da sam netko drugi, ni kad se pretvaram da mi je stalo, a ne osjećam ništa. Ti, koji si Istina.
Oslobodi me zamršenosti i vezanosti, da u primicanju kraju uvijek iznova otkrivam ljepotu bivanja i hoda. Ne kraju, nego nečem novom. Drugačijem. Sa svime što u sebi nosim, bez pretvaranja. Uroni me u svoju vjernost i istinu, jer moje su toliko lomljive i krhke. Da idući kraju dođem kraju sebe i nestanem posve u Tebi. U ljubavi. Zauvijek.

 

s. Jana Dražić

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik