Čestitka vrhovne glavarice za svetkovinu Anđela čuvara Ispis
Nedjelja, 01 Listopad 2017 15:18

2017-10-2 acNovi evanđeoski duh jedini spašava sklad zajedništva, vraća životnost, polet i snagu pojedincima i zajednici u cjelini kako bismo uspješno izvršili svoju zadaću u darovanom nam vremenu.

 

Drage moje sestre,

Ujedinjene u radosti proslave imendana naše Kongregacije trudimo se da naša povezanost, jedinstvo i zajedništvo ojača i preplavi međusobne odnose u svakodnevnom životu.


Novi evanđeoski duh jedini spašava sklad zajedništva, vraća životnost, polet i snagu pojedincima i zajednici u cjelini kako bismo uspješno izvršili svoju zadaću u darovanom nam vremenu.


Ne zakoni, pravila i odredbe, već uporna želja i nastojanje upriličit će svaku pojedinu Marijinom životu i poslanju kako bismo trajno u mislima, činima i djelima izgovarali svoj odlućni DA Očevoj volji.


Udaljavanje od Bog i bijeg od vlastitog poslanja ne donosi mir, radost ni ispunjenje, već nas neprimjetno dovodi do stanja kad cijelim bićem i postojanjem uzvikujemo: NON SERVIAM - neću služiti ! Uvijek budimo spremne svakim pokretom svoga biča dati odgovor na pitanje: Tko je kao Bog?! Dobar, milosrdan, blizak, pun ljubavi i praštanja,...


Svoj DA na njegov plan o nama izgovarajmo u svim nijansama svoga postojanja i djelovanja, jer ćemo jedino tako postići duhovnu ravnotežu i mir koji nitko ne može narušiti.


U želji da nas Duh Božji nosi i napaja, nadahnjuje i ohrabruje, a anđeli naši neka bdiju nad našom sadašnjošću i budućnošću, čestitam naš zajednički blagdan i srdačno pozdravljam,


sestra Katarina Maglica, OP
vrhovna glavarica

 

U Korčuli, blagdan Anđela Čuvara, 2017.