Živjeti dostojno kršćanstva Ispis
Subota, 15 Srpanj 2017 19:35

2017-7-16Bože, ti zalutalima pokazujes svjetlo istine, da se na pravi put vrate. Daj svim kršćanima da odbace što je kršćanstva nedostojno, a traže što mu priliči.(Zborna molitva 15. nedjelje kroz godinu)

 

Isus nam je ostavio toliko lijepih i poticajnih misli, govora, pouka i primjera koji dotiču našu dušu i srce . Na njih se često navraćamo, osluškujemo njihovu poruku i čujemo je. Isus uvjerava da čovjek ne živi samo o kruhu nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta. Ta duhovna hrana oživljava srce čovjeka i uvijek iznova ga natapa radošću življenja. Duh je taj koji oživljava i oslobađa za puninu života. On liječi rane duše i u srca, zalutalima pokazuje svjetlo istine i vraća ih na pravi put, osposobljava za liječenje tuđih rana, čini da čovjek svijetli Isusovim svjetlom.


Život je prazan sve dok se čovjek bavi samim sobom budući mu za pravu sreću trebaju Bog i ljudi oko njega. U susretu Božjeg i ljudskog duha krije se ključ sretnog i uspješnog ljudskog života. Bogatstvo ispunjenosti Bogom prelijeva se u život i u odnose, jer u suživotu s Bogom nema mjesta ničemu sto je kršćanstva nedostojno. Usvojena Riječ poziva na promjenu života i na obraćenje, poziva na svetost, dotiče rane i patnje, slabosti i grijehe, ljutnju i mržnju, uspjehe i neuspjehe, prepotentnost i oholost, samodostatnost i sebeljublje.


Riječ postaje lijek i snaga, opomena i ukor, svjetlo i spoznaja, putokaz i usmjerenje. Posijana u plodno tlo donosi zdrave plodove, i ima snagu preobraziti sinove ovoga svijeta u sinove svjetla, čiji uzor postaje Sijač sjemena, a pokretač sam Duh Sveti kojeg nam je Isus obećao.


Čovjek nema više vremena za izlike, niti kršćani, posebno Bogu posvećene duše, sebi mogu dopuštati njegovanje profesionalizma promašenog života. Upravo mi, koji slušamo Božju riječ i upoznajemo svjetlo istine trebamo biti hodajuća lekcija i živa inspiracija svojoj sredini i okolini kako slijediti Isusa i živjeti onako kako kršćaninu priliči.

 

s. Katarina Maglica OP

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik