Izlet dječjeg zbora Biseri u Katune Ispis
Subota, 01 Srpanj 2017 15:41

Na kraju svake školske godine časna Pavla kao voditeljica organizira jednodevni izlet za članove dječjeg zboraBiseri župe Prečistog srca Marijina - Gospe Fatimske. Uz neizostavnu logističku i organizacijsku podršku sestre Fidelis ovog puta izbor je pao na mjesto Katuni nedaleko od Splita. U toj župi na službi je nekadašnji škrapski župnik don Mijo Grozdanić. 

Izletom i cjelodnevnim druženjem časne sestre dominikanke i svećenici koji djeluju u župi željeli su se zahvaliti djeci što su svojim pjevanjem uveličali brojna misna slavlja tijekom ove godine u kojoj se slavilo 50. godina od osnutka župe. Kao pomoć u pratnji zbora bio je i škrapski kapelan don Toni Šinković.  Smijeha, igre, veselja  nije manjkalo, a kako je bilo pogledajte u priloženom videu.

Priča o dječjem zboru Biseri počinje  osnutkom župe na Škrapama 1967. godine, otkad aktivno djeluje dječji zbor. Primarna zadaća  dječjeg zbora je glazbeno oblikovanje liturgije preko nedjeljne i blagdanske svete Mise u 9.00 sati. Na mjestu voditeljica zborova izmijenilo se više sestara dominikanki, a od 1983. zborom ravna s. Pavla Negovec.

Danas dječji zbor broji 50-ak stalnih članova većinom predškolaca i osnovnoškolaca s područja župe, a probe zbora održavaju se  subotom u 10.30 u vjeronaučnoj dvorani. Preko proba dječji zbor marljivo uči i priprema nove skladbe za svete Mise i nove nastupe. Sve to iziskuje puno žrtve, volje, ljubavi i truda, kako same djece tako i setre Pavle. Naravno da je tu neizostavna velika podrška i usmjerenje od strane roditelja.

Mali dječji zbor Biseri, osim nastupa u župi, redovito je sudjelovao i na  susretima dječjih zborova Zlatna harfa  od 1987. godine, gdje je redovito bilježio zapažene rezultate. Biseri su uvijek bili, a tako su i danas,  rasadnik pjevača za veliki zbor župe Prečistog srca Marijina – Gospe Fatimske, ali i okolnih.

 

Petar