Bog ne traži ništa što već nije dao Ispis
Nedjelja, 25 Lipanj 2017 04:16

FootprintssssDaj, Gospodine, da ti uvijek služimo sa strahopoštovanjem i ljubavlju. Ti nikad ne kratiš svoga vodstva vjernima koje si utemeljio u svojoj ljubavi. (Zborna molitva 12. nedjelje kroz godinu)

 

Današnju zbornu molitvu treba čitati od kraja kako bi se razumio njezin početak. U toj molitvi uočavam tri elementa. Dva su Božja a jedan je ljudski. Ma zapravo su sva tri Božja. Jer molimo da nam On dade i da mu možemo služiti.

Ti si nas utemeljio u svojoj ljubavi


Ne bih te tražila da me već nisi našao. „U ovom je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego - on je ljubio nas.. (Iv 4,10). Temelj svega jest Božja ljubav. Ta ljubav se prelila u stvoreni svijet, a osobito u čovjeka – sliku Božju. Ta ljubav je stvarateljska i sve je stvorila dobro. Bog se ne kaje za svoja stvorenja. Njegova ljubav je vjerna i stalna.

 

Ti ne kratiš svoga vodstva

 

Ne samo da nas je Bog utemeljio u svojoj ljubavi, nego on nas neprestano podržava i krijepi. Bez njega nam nema života. On ne povlači svoj dah. On nas poučava. Tako je zamislio čovjeka, da ga on kao Stvoritelj vodi i upućuje u tajnu života i ljubavi. To su dva Božja koraka prema čovjeku. Bog uvijek čini više. On više ljubi jer je veći. Ali ni od čovjeka ne traži ono što već nije dao.

 

Daj da ti služimo sa strahopoštovanjem i ljubavlju

 

Ako razumijemo iz kojega smo izvora potekli i koja nas ljubav podržava onda nije teško shvatiti što nam je činiti: služiti tom planu, toj ljubavi sa strahopoštovanjem i divljenjem. A zapravo ni to ne možemo sami. Daj da ti služimo, tako molimo u ovoj molitvi. No, čovjek u svojoj krivo shvaćenoj slobodi može odbiti služiti Bogu. Smisao našega života jest u tome da je sve u Njemu, po Njemu i za Njega.

 

s. Blaženka Rudić OP

 

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik