Posjet biskupa Ante Ivasa šibenskom vrtiću Ispis
Subota, 17 Lipanj 2017 09:22

2017-6-17-biskupJedno popodne s. Jakica objavila nam je dugo priželjkivanu vijest:“ Doći nam biskup Ante Ivas imati misu na sv. Antu! “ Konačno!!!  Jutro je svanulo sunčano, prelijepo, kao i gotovo svako jutro, ali danas se osjeti u zraku posebna radost, nešto svečano! Stigli su nam otac biskup i župnik don Krešo.

 

Biskup koji je gotovo svakodnevno bivao na gradilištu i budnim okom nadgledao radove sada je mogao sve vidjeti u svojoj funkciji. Bio je zadovoljan onim što je vidio! Njegova želja i djelo ostvareni su. Svečana sv. misa i propovijed u čast sv.Ante u kojoj nam je otac biskup pozornost usmjerio na pravo štovanje sv. Ante i na njegov život kojim je on usmjeravao i pozivao ljude Isusu i ne samo da je sv. Ante onaj koji se brine da pronađemo izgubljenu stvar, već da pronađemo i nikada ne izgubimo Isusa u Evanđelju, ostat će nam posebno urezana u pamćenje!


Nakon sv. Mise i zajedničkog doručka oca biskupa dočekala su djeca u vrtiću koja su mu čestitala imendan i otpjevala dvije pjesme. Gotovo sva djeca došla su na vrijeme u vrtić do osam sati kako ne bi propustila susret s biskupom koji je dao sagraditi ovaj vrtić, njima tako drag i lijep. Otac biskup svojom neposrednošću djecu je privukao, a djeca su mu svojom radošću na to uzvratila!


Hvala ocu biskupu Anti Ivasu na ovoj posjeti, vjerujemo da će nam od sada i češće navratiti, da je prošlo vrijeme u kojem je poput sv.Pavla želio da mu nitko ne dodijava! Biskupska služba nije nimalo laka, zato ćemo i nadalje moliti za naše dobročinitelje, biskupa u miru, Antu Ivasa i sadašnjeg biskupa Tomislava Rogića koji je baš to jutro posebno razveselio djecu darujući im akvarij s puno malih ribica!

 

s. Rahela Rukavina