Proslava Dana vrtića u Šibeniku Ispis
Subota, 29 Travanj 2017 13:34

8Željeli smo proširiti štovanje ove nam drage blaženice pa smo raspisali likovni natječaj na temu Bl. Ozana Kotorska. Poslali smo slikovnicu „ Pastirica i ruže“ vrtićima grada Šibenika koju je napisala naša sestre Blaženka Rudić. Svoje radove na natječaj poslali su nam Dječji vrtići: Sunce- Brodarica, Šibenska maslina, Brat sunce, Smilje i naš vrtić.

 

Povjerenstvo koje je odabralo šest radova, tri grupna i tri pojedinačna, činili su: s. Sara Tkalčec, pedagoginja i ravnateljica DV „ Anđeli čuvari“, prof. Ivana Bakotić, pedagoginja Katoličke osnovne škole, profesorica likovne kulture, ravnateljica OŠ Juraj Šižgorić i gosp. Ivo Kronja, novinar Šibenske biskupije.
Od ranog jutra vladalo je posebno uzbuđenje u vrtiću. Djeca su stizala svečano dotjerana, cure s posebnim frizurama, još je samo trebalo obući narodne nošnje. Svako malo su ispitivali: „Koliko još pa idemo u školu?“ Nismo se nadali da će biti prepuna dvorana, jer je radni dan. Osim roditelja, djece iz drugih vrtića, došla su nam i djeca iz Katoličke škole, u čijoj smo dvorani i imali ovu priredbu. S. Mandica Šarčević, ravnateljica škole uvijek nam je spremna ustupiti njihovu dvoranu za naše proslave. Od srca hvala!


Program je započeo s našim najmlađima, „ Anđelima“, koji su nam otplesali dva plesa sa svojim tetama Ivanom i Katom. Maleni su uvijek najslađi!
Nakon toga uslijedilo je proglašenje nagrađenih radova! Iz našeg vrtića Lea Dujček dobila je nagradu za svoj rad. Čestitamo! Svi radovi su predivni, uloženo je puno truda i ljubavi, zavrijedili su svi posebna priznanja, a postignut je i cilj ovog natječaja: što bolje upoznati Bl. Ozanu! Osim što su ih svi mogli vidjeti na slajdovima, likovni radovi izloženi su i na panoima u našem vrtiću.


Naši stariji ,„ Ribice“, svojim spretno uvježbanim pokretima otplesali su nam Škaljarsko kolo, na oduševljenje svih! A tek ono što je potom uslijedilo! Lutkarska predstava o bl.Ozani, za koju je u potpunosti osmislila scenu, tekst, glazbu i napravila lutke naša odgojiteljica Ana Šarić. Sve prisutne odvela je u vrijeme kada je živjela bl. Ozana! Djeca su još otpjevala dvije pjesme i nekoliko ih je sudjelovalo u predstavi. Hvala svim našim djelatnicama na trudu i ljubavi koju su uložile i pridonijele da naš Dan vrtića nama, roditeljima i djeci bude poseban!

s. Rahela Rukavina