Održan susret priora i starješica u Zagrebu Ispis
Petak, 17 Ožujak 2017 09:08

2017-3-17-starjesicePriore i starješice naših zajednica imale su svoj godišnji susret 10. i 11. ožujka 2017. u samostanu bl. Hozane u Zagrebu. Susret je započeo u petak popodne. U uvodnom dijelu sestre je pozdravila kućna priora s. Marina Pavlović zaželjevši dobrodošlicu i plodan susret.

Zatim je vrhovna glavarica s. Katarina Maglica posvijestila važnost službe sestara odgovornih za zajednicu koja je pomalo došla u krizu od samih starješica i ostalih članova zajednice. Nakon uvodnih riječi slijedilo je predavanje prof. Vesne Gračner o komunikaciji. Na tom predavanju sudjelovalo je više sestara iz zagrebačke zajednice. Prof. Gračner govorila je općenito o komunikaciji i važnosti uspješne komunikacije. Zato osoba mora biti svjesna svojeg govora tijela koji se najviše zapaža, a zatim i svojih riječi. Treba pokušati shvatiti sugovornika, a ne pripisivati mu svoja viđenja stvari.


Susret je nastavljen u subotu. Priore i starješice prikazale su život i rad u svojim zajednicama, duhovno i ekonomsko stanje zajednica, poteškoće i pitanja s kojima se svakodnevno susreću. Dogovorile su neke zajedničke točke koje će se pokušati ostvariti u našim zajednicama. Susret je završio u subotu popodne.