Susret Ispis
Subota, 06 Travanj 2019 09:22

2019-4-7Oni dođoše i nju dovedoše, dođoše Njemu koji već bijaše ondje. I dogodi se susret, stvori se blizina. A susret mijenja. Blizina preobražava.

Više...
 
Održana međunarodna konferencija o umjetnoj inteligenciji u Rimu Ispis
Utorak, 02 Travanj 2019 12:49

2019-4-2U Rimu, na Filozofskom fakultetu Papinskoga sveučilišta Sv. Tome Akvinskog „Angelicum“, u suradnji s OPTIC Human Technologia, 29. ožujka održana je međunarodna konferencija pod naslovom „Umjetna inteligencija i kršćanska antropologija“ (Artificial Intelligence and Christian Anthropology) na kojoj je sudjelovalo više remeinentnih stručnjaka iz Italije, Francuske, Belgije, Austrije i Velike Britanije s interdisciplinarnih područja filozofije, teologije, politike, te prirodnih i tehničkih znanosti. 

Više...
 
Bol odvojenosti i radost povratka Ispis
Subota, 30 Ožujak 2019 11:55

2019-3-29Sredina je korizme. Nedjelja Sredoposna, nedjelja Laetare, nedjelja radosti. Razlog naše radosti je dobrota Gospodnja, milosrđe Očevo. Njegovo čekanje, oproštenje, zagrljaj i gozba. Tko to od nas nema iskustvo izgubljenosti, iako možda nije ni otišao iz kuće Očeve? Ali svi smo (bili) udaljeni od Očeva srca, od njegove ljubavi. Živeći s Ocem nismo zapravo vjerovali u njegovu ljubav.

Više...
 
S. Ivana Pavla Novina izabrana za znanstvenu suradnicu Ispis
Srijeda, 27 Ožujak 2019 14:05

Ivana Pavla  CustomMatični odbor za područje humanističkih znanosti – polje filozofije i teologije na sjednici održanoj 15. ožujka 2019. izabrao je dr. sc. Marinu (s. Ivanu Pavlu) Novina u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području humanističkih znanosti – polje filozofija. Prijedlog je uputilo Fakultsko vijeće Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koje je utvrdilo da pristupnica ispunjava sve uvjete za izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika.

Više...
 
Jednakost pred Bogom Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 20:28

2019-3-24„Ti si sve ljude sazdao na svoju sliku; daj da zaziru od nepravedne nejednakosti“, molimo kroz korizmu u jednim večernjim prošnjama. Misao današnjeg Evanđelja upravo govori o toj jednakosti, i to u smislu jednakog propadanja ako se ne obratimo. Budući smo jednakima stvoreni, za sve jednako vrijede Božje zapovijedi, naredbe, propisi i uredbe.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 176

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik