Bol odvojenosti i radost povratka Ispis
Subota, 30 Ožujak 2019 11:55

2019-3-29Sredina je korizme. Nedjelja Sredoposna, nedjelja Laetare, nedjelja radosti. Razlog naše radosti je dobrota Gospodnja, milosrđe Očevo. Njegovo čekanje, oproštenje, zagrljaj i gozba. Tko to od nas nema iskustvo izgubljenosti, iako možda nije ni otišao iz kuće Očeve? Ali svi smo (bili) udaljeni od Očeva srca, od njegove ljubavi. Živeći s Ocem nismo zapravo vjerovali u njegovu ljubav.

Više...
 
S. Ivana Pavla Novina izabrana za znanstvenu suradnicu Ispis
Srijeda, 27 Ožujak 2019 14:05

Ivana Pavla  CustomMatični odbor za područje humanističkih znanosti – polje filozofije i teologije na sjednici održanoj 15. ožujka 2019. izabrao je dr. sc. Marinu (s. Ivanu Pavlu) Novina u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području humanističkih znanosti – polje filozofija. Prijedlog je uputilo Fakultsko vijeće Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koje je utvrdilo da pristupnica ispunjava sve uvjete za izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika.

Više...
 
Jednakost pred Bogom Ispis
Petak, 22 Ožujak 2019 20:28

2019-3-24„Ti si sve ljude sazdao na svoju sliku; daj da zaziru od nepravedne nejednakosti“, molimo kroz korizmu u jednim večernjim prošnjama. Misao današnjeg Evanđelja upravo govori o toj jednakosti, i to u smislu jednakog propadanja ako se ne obratimo. Budući smo jednakima stvoreni, za sve jednako vrijede Božje zapovijedi, naredbe, propisi i uredbe.

Više...
 
Preobrazba u okrilju tišine Ispis
Subota, 16 Ožujak 2019 18:46

2019-3-17''Stablo koje se ruši stvara veliku buku, a šumu koja raste ne čuje se (Mahatma Gandhi)''.


Veličanstven govor o Kristovu preobraženju, baš kao i u našoj svakodnevici, lako zasjeni možda najvažniji detalj evanđeoske poruke druge korizmene nedjelje. Na samom kraju, baš tamo gdje bi trebalo biti mjesto za zaključnu riječ, onu što će nam najduže odzvanjati u ušima, stoji pisano da su učenici šutjeli (Lk 9, 36).

Više...
 
Stopama sv. Nikole Tavelića po Svetoj zemlji Ispis
Petak, 15 Ožujak 2019 19:34

2019--3-15Vjernici Šibenske biskupije, predvođeni svojim biskupom mons. Tomislavom Rogićem i svećenicima, uputili su se na hodočašće u Svetu zemlju 12. ožujka. Hodočašće traje do 19. ožujka. Povod hodočašća je 50. obljetnica kanonizacije sv. Nikole Tavelića, kojaće se slaviti 2020., a ovo je duhovna priprava za taj događaj. Na hodočašću su i naše dvije sestre: s. Jaka Vuco i s. Ljubica Jurić. Opširnije vijesti i fotografije na stranicama Šibenske biskupije: www.sibenska-biskupija.hr

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 174

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik