Božje pristranost - revolucija na zemlji Ispis
Subota, 08 Rujan 2018 06:34

2018-9-9U današnjem drugom čitanju apostol Jakov govori o pristranosti, o čovjekovoj osobini koju smo susreli toliko puta. Svatko od nas je nekome pristran, možda je to i dobro dok ne dokida čovjeka pored nas. Razloge i opravdanja za pristranost uvijek lako nađemo, opravdamo ih sebi i drugima. Uglavnom se iza toga kriju naši niski interesi, ponekad pokoja simpatija. Tako gledamo na ljude i situacije.

Više...
 
Redovnički dan u Dubrovniku Ispis
Nedjelja, 02 Rujan 2018 14:35

2018-9-3Redovnički dani u organizaciji HRK ove se godine organiziraju na temu „Za novo vino nove mješine“. Prvi u nizu susreta održan je u Dubrovniku u subotu 1. rujna, s temom „Zastarjele strukture i novi poticaji Duha“. Predavanja su održali s. Katarina Maglica OP, vrhovna glavarica sestara dominikanki, i fr. Slavko Slišković OP, provincijal Hrvatske dominikanske provincije.

Više...
 
U Subotici održane duhovne vježbe za sestre Ispis
Nedjelja, 02 Rujan 2018 14:21

2018-9-1Posljednji tjedan kolovoza samostan u Subotici obilježile su duhovne vježbe. Manja grupa sestara sudjelovala je na ovim duhovnim vježbama koje je vodio i usmjeravao fra Péter Dezsὃ iz franjevačkog samostana sv. Mihovila u Subotici.

Više...
 
Vršitelji riječi Ispis
Nedjelja, 02 Rujan 2018 13:52

2018-9-2Sveti nas Jakov u svojoj poslanici opominje da budemo vršitelji riječi, a ne samo slušatelji. Kaže nam: „Sa svom krotkošću primite usađenu riječ koja ima moć spasiti duše vaše.“ Riječ koja spašava duše riječ je Svetog pisma, koju čitamo sami u tišini svoje sobe i slušamo u liturgijskim čitanjima. Riječ je to koja ima moć spasiti naše duše,a mi ju tako često prečujemo. Zato jer ju slušamo s velikim otporom: „To već sve znam, puno sam to puta čula“ i čini nam se da nam ništa ne govori. Kušnja je to s kojom se često suočavamo.

Više...
 
s. Josipa Otahal položila doživotne zavjete Ispis
Četvrtak, 30 Kolovoz 2018 09:32

2018-8-26U nedjelju, 26. kolovoza 2018., vjernici župe Bezgrešna Srca Marijina u Vinkovcima imali su rijetku i jedinstvenu priliku sudjelovati u slavlju polaganja doživotnih redovničkih zavjeta njihove župljanke dominikanke s. Josipe Otahal. S. Josipa Otahal rođena je 29. 7. 1990. godine u brojnoj vjerničkoj obitelji. Otac Dalibor i majka Mirjana te pet sestara i jedan brat s ponosom su i ganućem sudjelovali u ovom slavlju. S. Josipa krštena je u svojoj župnoj crkvi 26. kolovoza 1990. i na isti datum polagala svoje doživotne zavjete u toj istoj crkvi. Ponovno je upalila svoju krsnu svijeću koju je sačuvala do ovoga dana.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 159

Himna jubileja Reda

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Orebić - Kuća odmora

Jubilej Reda - vijesti

Stranice blažene Ozane

Meditacije

Ave Maria

Dječji vrtić Anđeli Čuvari

Dječji vrtić Blažena Hozana

Dječji vrtić Blažena Hozana - Šibenik