Skip to content

DJEČJI VRTIĆ BLAŽENA HOZANA ZAGREB

Najnovije upute HZJZ-a za predškolske ustanove

Najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pročitati na linku

Poziv na roditeljski sastanak

Roditeljski sastanak će se održati u srijedu, 26. kolovoza 2020. s početkom u 16,30 u parku vrtića.

Obavijest o upisu djece u vrtić

Obavijest o upisu djece predškolske dobi nalazi se u privitku u ovoj objavi, a Zahtjev za upis djece nalazi se u pretincu Pravni kutak.

Obavijest o početku rada predškolskih ustanova

Poštovani roditelji, sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske početak rada predškolskih ustanova predviđen je 11.5.2020. HZJZ izdao je upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja

Dan vrtića

Draga djeco, roditelji i djelatnici vrtića, Ove godine Dan vrtića nećemo moći proslaviti zajednički, svetom misom i sadržajnim programom. Zato dolazimo do vas virtualnim putem i želimo se povezati u

Duhovno-korizmeni susret za roditelje

U našemu vrtiću 27.02.2020. održan je duhovno-korizmeni susret za roditelje. Voditelj susreta je bio vlć. Dražen Radigović, župnik u Kašini i voditelj zajednice Dobri Pastir. Osvrt na duhovnu obnovu napisala

Dječji vrtić BLAŽENA HOZANA je privatni katolički vrtić čiji je osnivač Vrhovna uprava sestara Dominikanki Kongregacije Svetih Anđela Čuvara sa sjedištem u Korčuli.

Dječji vrtić djeluje  na dvije lokaciji,  u Zagrebu, Centralni objekt, na adresi, Trg kardinala Franje Šepera 2, i u Podružnici u Šibeniku, na adresi Velimira Škorpika 8.

Centralni objekt u Zagrebu, Trg kardinala Franje Šepera 2, odgojnu djelatnost obavlja  u šest odgojno-obrazovnih skupina:

  • 2 jasličke odgojne skupine
  • 4 vrtićke odgojne skupine

 

Podružnica u Šibeniku, Velimira Škorpika 8, odgojnu djelatnost obavlja  u četiri odgojno-obrazovne skupine:

  • 1 mješovita jaslička skupina
  • 3 mješovite vrtićke skupine

 

U Zagrebu  vrtić se nalazi  u sklopu samostana sestara dominikanki u zagrebačkom Trnju. Dominikanska karizma je služenje ISTINI, a istina se posreduje ljubavlju i uvažavanjem svakog čovjeka. Na osobit se način ona  ostvaruje u odgoju ljudske osobe, počevši od najranije dobi.

Sestre dominikanke su otvorile samostan u Trnju 1938., a sustavnim odgojem djece počele su se baviti od 1972.godine.
Iako se ispočetka odgojni rad odvijao u skromnim materijalnim uvjetima, sestre su svojom zauzetošću  djeci pružale ljubav i mogućnost cjelovitog rasta te na taj način nastojale roditeljima pružati pomoć u brizi za sigurnost i odgoj njihove djece.

Vrtić u Zagrebu od 1998. djeluje kao javna ustanova od kada je upisan u sudski registar.

Podružnica u  Šibeniku registrirana je u srpnju 2016. godine a vrtić je započeo s radom 01.rujna 2016. godine.