Sveti Dominik, svetac kojeg Virovci posebno vole i štuju, 8. kolovoza nas je ponovo okupio u kapelici časnih sestara dominikanki na svetoj misi i kasnijem ugodnom druženju. Misno slavlje je predvodio fra Zdravko Tuba u zajedništvu s vlč. Mišelom Kovačevićem i don Ivicom Sinanovićem, uz svesrdnu pomoć domaćeg župnika Marijana Kovačića.
U vrlo lijepoj i nadahnutoj propovijedi fra Tuba nam je na prekrasan način još više približio život i djelovanje svetog Dominika i sve nas još više povezao s njim. Misu su kao i svake godine svojom pjesmom uveličali članovi župnog zbora.
Vjernici župe svetog Martina biskupa su i ove godine pokazali koliko im taj dan znači te su se radosno okupili kako bi sa s. Josipom i s. Otilijom, koje djeluju u našoj župi, na lijep i svečan način obilježili spomendan sv. Dominika, utemeljitelja dominikanskog reda i sveca koji se nama župljanima urezao u srca obzirom da časne sestre dominikanke već 80 godina djeluju u našoj župi.
Ovogodišnjoj proslavi sv. Dominika prethodio je još jedan radostan i važan događaj za našu župu. Naš domaći sin, fr. Bonifacije Franjo položio je svečane doživotne redovničke zavjete, čime je završio svoju redovničku formaciju u dominikanskom redu kao časni brat, a u rujnu završava i studij crkvene glazbe. Na svemu tome zahvaljujemo dragom Bogu i Majci Božjoj, a na poseban način i sv. Dominiku.
Zajedništvo se već tradicionalno nastavilo u ugodnom druženju u dvorištu samostana, gdje smo se uz razne ukusne delicije, koje su nam časne pripremile, počastili i još više povezali kao župna zajednica.
Hvala sestrama Josipi i Otiliji na njihovom predanom radu u našoj župi te cjeloživotnom predanju i štovanju svetog Dominika jer svojim primjerom i u nama usađuju ljubav i poštovanje koje ovaj svetac itekako zaslužuje.
Lijepo je papa Benedikt XVI rekao: “… neka nas život sv. Dominika sve potakne da budemo gorljivi u molitvi, hrabri u življenju vjere i duboko zaljubljeni u Isusa Krista.”.
Maja Šobak

Preporučamo