U subotu, 19. lipnja, dan smo započeli Jutarnjom molitvom i euharistijskim slavljem. Nakon doručka, prva točka dnevnog reda bilo je predavanje fra Joze na temu suživota u zajednici. Sa fra Jozom smo prošle kroz petnaest točaka u kojima smo se dotaknuli akutualnih izazova i problema sa kojima se susrećemo u našim redovničkim zajednicama i zajedničkom suživotu.
Nakon predavanja bila je prigoda za svetu ispovijed i razgovor. Oko podneva, u našoj samostanskoj kapelici, izmolili smo krunicu i Srednji čas, a nakon molitve, druženje smo nastavili za ručkom.
Popodnevne sate ispunili smo izletom u Nacionalni park Krka. Sa vodičem Šimom Petrovićem obišli smo Crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije i Pravoslavnu crkvu svetoga Špiridona. Nismo zaboravili obići i “slavnu smokvu” Časne majke Imelde.
Cijelo popodne uživali smo u prekrasnoj prirodi nacionalnog parka i zajedničkom druženju. Bilo je tu puno, puno, smijeha, nestašluka i spontanih trenutaka, onako, na dominikanski način . Kažu da slike vrijede tisuću riječi pa neka onda one same nastave priču ondje gdje riječi gube svoju moć.
Dan smo priveli kraju Večernjom molitvom u prirodi i zajedničkom večerom. Nakon toga povratak u Šibenik i željno iščekivani počinak… napustiše nas sve snage. Tjelesne dakako, one duhovne samo smo dodatno napunili.
s. Natalija Cindrić

Preporučamo