Proteklih nekoliko dana, svim srcem u našoj maloj oazi mira među silnim neboderima, u našem samostanu i župnoj crkvi Gospe Fatimske na splitskim Škrapama, proslavili smo svetkovinu svete Katarine Sijenske.  Bogu hvala na našem ocu Karlu Alanu Kevi koji nam je kroz trodnevnicu približio lik te crkvene naučiteljice.
Osobito hvala don Tomislavu Čubeliću, župniku Srinjina, koji je danas u 19.00 predvodio svečano misno slavlje i svojom originalnom snagom riječi nas proveo kroz dubine lika sv. Katarine i potakao nas da slijedimo njezin primjer. Hvala i našem zboru koji nas je svojim pjevanjem uronio u dubine Kristove ljubavi, kao i svima koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ove trodnevnice i ovog blagdana.
Na koncu hvala Trojedinom Bogu što imamo milost dara naših sestara Dominikanki zahvaljujući kojima možemo proniknuti u dubine velike Katarine Sijenske, te  izbliza vidjeti karizmu svetog Dominika koja je nadahnula veliku Katarinu Sijensku, blaženu Ozanu Kotarsku i tolike redovnice koje i danas slijede Njihov primjer.
Bogu, Redu i Narodu!
Kako je bilo na proslavi  svete Katarine Sijenske na splitskim Škrapama možete pogledati na sljedećem linku:
Petar Mrđen

Preporučamo