Danas u srijedu na splitskim Škrapama, proslavljen je drugi dan trodnevnice u čast svete Katarine Sijenske zaštitnice istoimenog samostana sestara dominikanki. Sestre dominikanke svoj samostan i svoju prisutnost na splitskim Škrapama imaju od 1955. godine.

Kroz svaki dan trodnevnice pjevana je Večernja molitva u 18:30 sati, kada je i prilika za svetu ispovijed, te sveta Misa u 19.00 sati, koju predvodi dominikanac o. Karlo Alan Kevo. Pošto je danas bio i blagdan blažene Ozane kotorske na kraju svete Mise izmoljena je molitva za njezino proglašenjem svetom.

“Svemogući Bože, tvoja je službenica bl. Ozana Kotorska svojim svetim životom povezivala narode različitih vjera i kultura i bila im uzor pravog jedinstva. Molimo te da što prije bude proglašena svetom kako bi je zajedničkim slavljem zazivali narodi Istoka i Zapada, te u miru i jedinstvu promicali tvoje kraljevstvo na zemlji, kraljevstvo pravde, ljubavi i mira. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.”

Snimku današnje propovijedi (i dio mise) drugog dana trodnevnice možete poslušati na linku, a propovijed pročitati u priloženom dokumentu.

Katarina drugi dan

Preporučamo