U Kući matici na Korčuli, 4. prosinca 2021. godine, održana je jednodnevna duhovna obnova za sestre novakinje i kandidatice, koju je predvodio fr. Domagoj Augustin Polanščak. Duhovna obnova započela je misnim slavljem i molitvom časoslova, nakon čega je uslijedilo predavanje.
Fr. Domagoj Augustin kazao je: „Duhovna obnova može se promatrati kao ispit savjesti pred Bogom, kao kajanje zbog vlastitih propusta ili pogrešaka u životu, ali i kao nadahnuće i izvor snage za nove duhovne iskorake. Znamo kad čovjek vježba svoje tijelo, onda ili trči, ili pliva, ili se penje na planinu, ili podiže utege, ili se bavi nekim drugim športom. U svakom slučaju, izlaže se velikom naporu, znoji se i napinje, osjeća bol i neugodnost, prima udarce, pita se kad će sve ovo već jednom završiti, ali unatoč svemu tome nastavlja i ide naprijed zato što zna da će tijelo poslije svega biti snažnije, izdržljivije, zdravije. Na sličan način može se promatrati i napredak, razvoj i rast, u duhovnom životu.”
Nadalje, govorio je o dvanaestorici apostola, koji su temeljni kamen Kristove Crkve i čija su imena upisana na nebesima. Nakon duhovnog nagovora imali smo priliku za svetu ispovijed i duhovni razgovor.
Duhovna obnova završila je s večernjom molitvom časoslova.
s. Marta Marija Šutalo

Preporučamo